Redéns stjärna tog hem Hugo Åbergs

Publicerad

Propulsion och Örjan Kihlström tog hem Hugo Åbergs Memorial.

Detta efter en monsteravslutning då luckan kom

– Han är sjukligt speedig, det har man alltid sett, och nu fick han det loppet han behöver, säger tränaren Daniel Redén i TV12.

Många trodde att det skulle bli ledningen för Daniel Redéns stjärna Propulsion. 

Men hemmahoppet Mosaique Face öppnade fort och i sulkyn gjorde Adrian Kolgjini allt rätt.

Trots det blev Propulsion för svår – när luckan kom på upploppet explodare den vasse stjärnhästen.

– Han är sjukligt speedig, det har man alltid sett, och nu fick han det loppet han behöver, säger tränaren Daniel Redén i TV12.

"Han var jättefin"

Hästen styrdes till seger av stjärnkusken Örjan Kihlström, som var lugn som en filbunke efter miljonsegern.

– Han öppnade väldigt bra då, men lyckades inte hålla ledningen ändå, säger Örjan Kihlström.

– Sen var vi utlämnade helt enkelt. Det var stor risk att vi skulle bli kvar där i rygg ledaren, men nu hade vi den turen man behöver och luckan kom, fortsätter han.

Segertiden skrevs till 1.08,9/1609 meter autostart – givetvis en topptid.

– Nu fick vi ett fint lopp i och för sig, men han gör det väldigt bra. Hästen var jättefin.

Örjan fick beröm av kuskkollegan, och TV12-experten, Jennifer Tillman.

– Han vågar chansa och vinner mycket på det. Han är otrolig den mannen, säger Jennifer Tillman i TV12.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag