Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redén: ”Var någon skit i kroppen som gick över”

Daniel Redén
Foto: Malin Albinsson / TR Media
Double Exposure
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Förra säsongen vann Double Exposure storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. 

Under onsdagskvällen gör toppstoet spännande årsdebut.

– Hon har tränat riktigt bra i vinter, säger tränaren Daniel Redén.

Solvalla och Bjerke delar på onsdagens V86-jackpot som är kryddad med över åtta miljoner kronor. Daniel Redén startar en trio i Meadow Roads Lopp (V86-8) där vinnaren får en plats i Elitloppet. 

Daniel Redén om V86-chanserna

V86-4

4 Magnificent Tooma var helt okej i årsdebuten näst senast. Det dröjde med starten den gången och han lade bort mycket energi innan loppet. Senast gick han väl också okej. Han segade på och svarade för en hygglig prestation, men det var långt ifrån toppformen. Jag tror även att banunderlaget spelade in. Jag hade fyra starthästar den dagen på Bergsåker och alla presterade dåligt. Magnificent Tooma var ändå den av mina som gick bäst den dagen. Han har tränat på bra och jag förväntar mig en starkare prestation av honom på onsdag. Det blir även amerikansk sulky och det såg han ut att gilla i första starten för mig. Det flyter bättre för honom med jänkarvagn. 

V86-6

4 Zephyr Kronos har kommit tillbaka till oss efter en sejour hos Adrian Kolgjini. Han visade samma tendenser där som han hade gjort hos oss tidigare. Det här är en väldigt svår häst och jag vill bara se att han sköter sig. Mer än så kan vi inte förvänta oss just nu.

V86-8

1 Heavy Sound blev lite genererad senast kort efter start. Det gick väldigt fort när Dear Friend kom förbi oss till ledningen och banan var lite hård, så Heavy rullade över i galopp. Han har fortsatt tränat bra efteråt och han kan öppna bra utan att vara någon blixt. 

3 Double Exposure har tränat riktigt bra under vintern. För några veckor sedan blev hon lite tjock i ett ben och hostade någon gång. Det var troligtvis bara något skit i kroppen som gick över, men det gjorde att vi fick skjuta upp allting lite grann. Efteråt har hon tränat bra och hon fick gå ett rejält jobb i fredags. Det hade regnat så det var lite tyngre underlag och jag hade hoppats kunna köra lite fortare än jag gjorde, men när jag tryckte på ordentligt i de sista intervallerna så kunde hästarna bakom inte hänga med och det var rätt så namnkunniga hästar, så det var ett bra kvitto. Angående Elitloppet så får vi ta ställning till det efter onsdagens lopp. Ifall hon vinner och gör det på ett bra sätt så ska vi självklart kolla på det då. Barfota runt om, amerikansk sulky och norskt huvudlag. 

4 Golden Tricks tycker jag är en jäkligt spännande häst, speciellt över kort distans. Hon visade ifjol att hon kan springa riktigt fort. Bland annat när hon utmanade Mascate Match från dödens i Finland och sedan sprang hon även världsrekord i Big Noon-Pokalen. Hon behöver komma i gång med säsongen och växa in i den här klassen, men de springer inte ifrån henne. I Breeders Crown-finalen som var den sista starten ifjol gick hon med norskt huvudlag. Jag tror att det var första gången och det kommer säkert bli aktuellt igen, men så här i den första starten för säsongen så inleder vi med öppet huvudlag.