Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Redén om gigantmötet: ”Vi kommer göra allt...”

Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media
Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media
Foto: TR Media / Lars Jakobsson/TR Media

På lördag selar Daniel Redén ut två hästar i Åby Stora Pris.

Han har inte undgått ”snacket” som går om duellen mellan hans Propulsion och Readly Express. 

– Vi har inte kastat in handduken, säger han. 

För Daniel Redén har storloppen löst av varandra hela sommaren. 

Nu laddar han sina två hästar, Propulsion och Sorbet, mot det långa miljonloppet på Åby.     

Propulsion vann sitt senaste lopp, Hugo Åbergs Memorial, i enastående stil. 

– Det var en jäkla prestation han gjorde. Jag trodde inte att det var möjligt när han fick gå där ute i spåren och så fort som han gjorde. Det motsvarar ju en helt annan tid på innerspår, det var en enorm prestation.

”Det var ett självklart val” 

Efter ett sådant lopp är det inte konstigt att bli lite sliten, men Propulsion har visat att han är något extra. 

– Faktum är att han har tagit loppet väldigt bra och massören tittade på honom i dag och sa att han har minst lika bra tryck i kroppen i dag som innan loppet. Det är en hård jäkel. 

Med sig i loppet har Propulsion stallkamraten Sorbet – som bjöds in i sista stund när Call Me Keeper tvingades lämna återbud. 

– Call Me Keeper hostade i jobbet innan anmälningen så det var ganska självklart att inte han skulle starta och Sorbet är lika bra över 3140 meter, säger han och fortsätter: 

– Det var ett självklart val att fråga om jag fick byta och Jon Walter ville har Sorbet för det är en väldigt bra häst. 

”Han har ju lite damp...” 

Sommaren har varit lysande för Daniel Redén och hans stall – som radat upp storloppsegrar. 

– Det har gått väldigt bra och hästarna har haft bra tryck i kroppen och det känns som att det har varit form en längre tid, säger han och fortätter: 

– Nu har vi haft någon som har hostat i stallet, då blir man alltid nervös. Men det kommer alltid någon sommarförkylning, speciellt när det har varit så här varmt som det har varit så här länge. Men överlag ser det väldigt bra ut. 

Efter segern i Hugo Åbergs Memorial berättade Ellinor Wennerbring, skötare till Propulsion, om sina starka känslor till sin passhäst.  

– De två kommer väldigt bra överens, han har ju lite damp, Propulsion. Hon sköter ju även Sorbet och det är ingen, i alla fall inte jag, som skulle stå ut med Sorbet många minuter. Han är väldigt speciell han också. Hon gör ett fantastiskt arbete med bägge. 

”Inte kastat in handduken”

På lördag blir duellen många har sett fram emot av. 

Propulsion ska möta Readly Express för första gången på svensk mark. Senaste gången de två möttes var i Prix d'Amerique, loppet som Readly Express vann och Propulsion var trea i. 

Vad säger du om snacket om duellen? 

– Det är jättekul. Vi har två av världens bästa hästar i Sverige och de möts nu över en speciell distans också, över 3140 meter. Det är inte så vanligt att de här två skulle mötas över den här distansen. Många kanske tror att distansen ska vara en fördel för Readly Express men ”Proppen” är stark och rejäl. Jag vet dessutom att min häst är i mycket bättre form än vad han var i Prix d’ Amerique. 

Han fortsätter: 

– Det blir spännande, vi har inte kastat in handduken. Vi ska göra allt för att kunna vara med och göra upp om det, avslutar han. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!