Redén och Kihlström inledde med dubbel

Publicerad

Daniel Redén och Örjan Kihlström bjöd på show då V75 gästade Vermo i Finland under söndagen.

Den dynamiska duon inledde nämligen med två raka segrar.

– Örjan låter de andra leka klart, sen kommer han, säger Anders Malmrot i TV12.

Daniel Redén har inte bara med sig Propulsion till Finland under Finlandia Ajo-dagen. Han har en hel armada. Då V75 drog i gång var hans hästar på tårna och stortränaren vann de två första avdelningarna.

Först ut var den stora talangen Love Matters, med Örjan Kihlström i sulkyn. Han vann knappt men säkert – även om Redén var lite orolig.

– Det såg bra ut, men jag trodde att han torskade det där. Man ser inte så bra härifrån och Örjan hade tussarna kvar, då blir man brydd. Men han är som han är. Jättekul att vi vann, säger Daniel Redén.

"Känner en enorm power"

Daniel Redén tror dock att hästen har mer att visa upp.

– Jag känner inte hästen ännu i tävling Och han har inte vunnit alltför mycket på slutet. Det såg bra ut och han känns som en riktig löphäst. Han är inte den snyggaste, men när man sitter bakom känner man att han har en enorm power i honom.

Trots Redéns oro kände segerkusken Örjan Kihlström hade full koll.

– Jag var väldigt lugn. Han hade en hel del krafter kvar, även om den andra gick väldigt fort. Det var nog mycket lugnare än segermarginalen visade, om man säger så, säger Örjan Kihlström i TV12.

Tog ytterligare en seger

Firma Reden/Kihlström följde sedan upp segern med ytterligare en viktoria då Stand Bayou vann. Den här gången på klassiskt "Gubben i lådan"-manér.

– Man tittar på de tre första, men Örjan sitter och väntar på att de andra ska leka romen av sig, sen så kommer han i vanlig ordning, säger Anders Malmrot i TV12.

"Han är lite lat"

Örjan Kihlström menade att hästen var lite lat, men ändå kraftfull.

– Han gick väldigt bra till slut, även om han fick ett bra lopp med rygg ända till upploppet. Men han är stark och rejäl, säger Örjan Kihlström.

– Det är inte så att det känns som att han ska explodera direkt, han är lite lat och så. Men i sista sväng kände jag att det fanns kvar att åka med, avslutar han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag