Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Redén bestrider ST:s faktura på 26 miljoner

Foto: Malin Albinsson / TR Media
Foto: THOMAS BLOMQUIST / TR Media

Den 24 september dömde STAD (Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd) Daniel Redén för det strikta tränaransvaret efter att ha startat en nervsnittad häst. 

Nu överklagar Redén beslutet – och fakturan på 26,3 miljoner bestrids. 

– Det kommer att bli följdeffekter av att fakturan är bestridd. Men det är något jag inte tänker kommentera nu, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport, till Travronden. 

Kort efter att Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd dömt Daniel Redén för det strikta tränaransvaret i Propulsion-ärendet meddelade Redéns advokat Jesper Arvenberg att beslutet kommer att överklagas. 

– Vi menar att de kommit till ett felaktigt beslut och den delen ihop med det strikta tränaransvaret kommer överklagas. Alltså att han skulle ha ett ansvar för att han startat en häst som inte varit startberättigad, sa Arvenberg till SportExpressen då. 

”Det kommer att bli följdeffekter” 

Nu bekräftar advokaten för facktidningen Travronden att beslutet är överklagat och att fakturan på 26,3 miljoner kronor bestrids. 

– Det innebär att ärendet hänskjuts till Överdomstolen som kommer att börja förbereda målet och titta på tider, säger Arvenberg till facktidningen. 

Maria Croon, som var högst medveten om att Stad:s beslut skulle överklagas, vill inte kommentera ärendet vidare just nu. 

– Anståndet har upphört. Hur vi går vidare kommunicerar vi i första hand med den andra parten och inte via media. Det kommer att bli följdeffekter av att fakturan är bestridd. Men det är något jag inte tänker kommentera nu, säger Croon till Travronden. 

SportExpressen har varit i kontakt med Maria Croon som inte har några ytterligare kommentarer just nu.