Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19.30 – LIVE: Häng med på miljonjakt

Välkommen till SportExpressens uppsnack inför V86. 

Här levererar experten allt det senast inför dagens omgång.

Först kommer omgången i korthet. Därefter följer själva livechatten. 

 

ANNONS: Här kan du köpa en andel i Expressens Premiumsystem

UPPSNACKET

V86-tankarna

SPIKFÖRSLAG

10 Boston Wise L. (V86-2) hade jag med senast och tycker att han visade bra klass som tvåa i ett tufft lopp. Har nu fått träna på ytterligare ett tag hos Timo Nurmos och kan vara ”klar”.

5 Velten Limelight (V86-5) låter det bra på och känslan är att han har stor chans att sitta i ledningen tidigt. I sådana fall tror jag att han leder lopp hela vägen!

SKRÄLLBUD

7 Knowledge’em (V86-1) har ett läge som kan ställa till det, men jag tycker inte att han är så mycket sämre än favoriterna och med klaff på vägen kan han vinna.

5 Ibelieveinamerica (V86-3) hade krafter kvar mot bra hästar och formen ska sitta där. Gör andra starten i Monté och den första slutade med seger…

7 Mily (V86-7) har bättre form än vad raden ger sken av och skulle det bli lite körning mellan Gina Mearas och Karamei Hill kan hon komma in i matchen. Bara streckad på två-tre procent i nuläget!

SYSTEMFÖRSLAG

2 160 rader/540 kronor

V86-1: 1-4-7-10 (8-5)

V86-2: 10 Boston Wise L. (6-3)

V86-3: 3-4-5-8-9 (7-1)

V86-4: 2-4-5 (8-1)

V86-5: 5 Velten Limelight (12-11)

V86-6: 2-3-15 (4-1)

V86-7: 3-4-7 (9-1)

V86-8: 1-8-11 (3-9)

Avdelning för avdelning

V86-1

MIN VINNARE: 4 Sweetman är snabb ut och min spetsfavorit i loppet. Han vann lätt från samma position och jag tror att han kan hålla undan även över 2 140 meter.

MOTBUD: 1 Golden Guard har gjort det bra i tuffa gäng och har samlat ihop till en seger. Läget kan vara passande då det är open stretch. Kan få rygg på Sweetman?

ÖVRIG INFO: 5 Global Venture är favorit trots att han inte startat på länge. Får svårt att nå ledningen. Lite överspelad. 8 Timo Lane gör debut för Robert Bergh och balansen verkar bli barfota bak. Hybridvagn nu på outsidern 10 Benjamin S.H.

V86-2

MIN VINNARE: 10 Boston Wise L. var jättebra i debuten för Timo Nurmos mot ännu tuffare motstånd än detta. Även om han mest startat i sprinterlopp borde han fixa medeldistans bra. Givet förstaval för mig!

MOTBUD: 6 Gazoline Mearas har gjort flera bra insatser utan att få vinna. Det är full form på hästen och med en bra resa är jag övertygad om att han slutar bland de tre främsta.

ÖVRIG INFO: 3 Darlington var riktigt startsnabb senast och är spetsfavorit. Skrällen 9 Timotee Journey behövde loppet senast och är anmäld barfota fram den här gången.

V86-3

MIN VINNARE: 4 Zebran Font har visat härliga fartresurser och borde ha hygglig chans för Jessica Pilenberg om hon hushållet med krafterna på rätt sätt.

MOTBUD: 3 Robin Hood är en bra montéhäst som visade toppform senast. Har gjort sina bästa lopp för Iina Aho och med tanke på läget är det ett tidigt garderingsstreck.

ÖVRIG INFO: 8 Darshana ska tävla barfota runt om. 9 Copimade gör spännande debut under sadel och har känts bra i ridjobb meddelar tränaren Flemming Jensen.

V86-4

MIN VINNARE: Strecken har stigit på 4 Ghostintheshell men det är helt i sin ordning. Hon avslutade strålande näst senast från dåligt läge. Nu har hon framstår och kan vinna från både spets eller dödens.

MOTBUD: 5 Queen of Trixs vann på en topptid senast på Solvalla tillsammans med André Eklundh. Att Erik Adielsson får chansen nu är ett plus och det finns chans att hon kan snuva tipsettan på ledningen.

ÖVRIG INFO: Stefan Melander tror mest på ostreckade 3 Sideslip av sina hästar och denne är anmäld barfota runt om. 2 Tonique har bra läge och var tvåa i Drottning Silvias Pokal i våras.

V86-5

MIN VINNARE: 5 Velten Limelight har inte vunnit på ett tag men det finns förklaringar. Var stark efter en tuff resa senast och nu finns det hygglig chans att nå ledningen och då stiger chanserna markant.

MOTBUD: 12 Unoicsdue Gnafa har visat riktigt bra kapacitet för klassen. Formen är ett litet frågetecken men på kunnandet är han tidig. Anmäld barfota runt om.

ÖVRIG INFO: 1 Vikens Dome för första starten i ny regi. Det blir hybridvagn och barfota runt om enligt startlistan. 11 Bordeaux D. har haft en väldigt bra säsong och rundar många om formen är intakt.

V86-6

MIN VINNARE: 15 Hachiko de Veluwe tippas etta men jag vågar inte spika. Dels på grund av läget samt att han inte har startat på länge. Men det är en stor talang som vunnit 10 av 12 starter och kan lösa uppgiften ändå.

MOTBUD: 2 Tokarev gick bra senast på full väg och har form. 1 640 meter ska vara en fördel. Lite streckad! 3 Le Crack Sox med Örjan ska också räknas tidigt.

ÖVRIG INFO: 1 Global Tuxedo tränar bra och från ett perfekt läge ska han inte glömmas vid gardering. 4 No Limit Royalty körde sig till spets från samma spår senast och har uppåtform.

V86-7

MIN VINNARE: 3 Gina Mearas såg bra ut senast i Derbystoet men fick inte chansen förrän det var för sent. Har ledningen inom räckhåll och kommer hon dit kommer hon att sälja sig dyrt.

MOTBUD: Streckfavoriten 4 Karamel Hill har inte gjort ett enda dåligt lopp i år och tiderna matchar definitivt tipsettan. Om hon inte hamnar i dödens så är hon nog med på målfotot.

ÖVRIG INFO: Robert Berghs 7 Milt har bättre form än raden och kan spurta vasst med rätt lopp. Jänkarvagn på 4 Karamel Hill sätter vi också på pluskontot.

V86-8

MIN VINNARE: 11 Marble Arch klarade inte av spår fyra i voltstart senast. Att det är bilstart är en fördel och hon var inte så långt ifrån att kvala in till Derbystoet näst senast. Spurtstark tipsetta.

MOTBUD: 1 Break Through trodde jag på senast men jag tycker inte det var rätta bettet i avslutningen. Bättre läge nu och får dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn!

ÖVRIG INFO: 9 Ninja’s Kiss vann förra veckan men kommer att gå med skor den här gången vilket är ett litet minus. 8 Tullibardine Bor är ofta underskattad men trivs på distansen och kan hota.