Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18.30 – LIVE: Häng med på miljonjakt

Välkommen till SportExpressens uppsnack inför V86.

Här levererar experten allt det senast inför kvällens omgång.

Först kommer omgången i korthet. Därefter följer själva livechatten. 

ANNONS: TA RYGG PÅ JULIA BJÖRKLUND  

OMGÅNGEN I KORTHET

SPIKARNA

3 Conrads Rödluva, V86-1

Topphäst med bra segerchans.

2 Brambling V86-3

Strålade senast och bra förutsättningar. Toppchans att leda runt om.

SKRÄLLARNA

14 Martin Tooma, V86-2

Imponerade senast och nu helt bortglömd.

9 Riptide Bay, V86-4

Höll starkt i dödens senast. Melanders bästa chans av tre hästar i loppet.

HETASTE SNACKISARNA

V86-1: 4 Inti Boko ska tävla barfota runt om och med jänkarvagn, positiv senast. 2 Lawmaker barfota runt om.

V86-2: 3 Borups Tornado ska eventuellt tävla med rycktussar för första gången! 1 Ninja’s Kiss är anmäld barfota runt om och med hybridvagn. 9 Nyhet gör comeback efter lång frånvaro.

V86-3: Samtliga hästar utom 1 T.Midi debuterar över lång distans. 4 Cup Of Tea ska tävla utan skor på framhovarna.

V86-4: Jänkarvagnsdebut för 1 Keflavik, 3 Anna Montana och 7 Ivania. Favoriten 4 Keira De Veluwe gör debut med framspår bakom bil.

V86-5: 11 Love Your Choice kommer att tävla med helstängt huvudlag för första gången. 12 One Kind Of Art gör andra loppet efter lång frånvaro och nu åker jänkarvagnen på.

V86-6: 4 Rally Hans ska tävla barfota runt om. 10 Man Of Steel tävlar barfota fram och med amerikansk sulky.

V86-7: 9 Ester Rich ska tävla barfota  runt om. Segrade enda gången hon tävlat med den balansen tidigare.

V86-8: 6 Atik D.L. blev fast med mycket krafter senast. 10 Digital Class ska tävla barfota runt om och med amerikansk sulky.

OMGÅNGEN LOPP FÖR LOPP

V86-1

Tipsettan: 3 Conrads Rödluva har sett fantastiskt fin ut i årets fem starter. Här är läget återigen fint och hela fem av sju av kvällens konkurrenter var med i det slagna fältet senast. De flesta hästarna siktas mot Jubileumspokalen i augusti och vill troligen inte bråka alltför mycket med storfavoriten. Är efter nio starter ännu obesegrad på hemmabanan. Bra chans.

Motbudet: 4 Inti Boko var positiv senast efter två raka startgalopper i starterna innan. Utmanar favoriten om han löper upp till sin kapacitet. Ska tävla barfota runt om och med amerikansk sulky nu. Intressant!

Övrig info: 2 Lawmaker ska tävla barfota runt om för andra gången.

V86-2

Tipsettan: 15 Zenzero Jet har ett lopp i kroppen och intrycket senast var toppfint. Kihlström upp igen och hästen tål att göra jobb själv.

Motbudet: 14 Martin Tooma var fantastiskt bra vid dödens-seger senast. Är med i striden igen vid minsta klaff. Alldeles för lite spelad.

Övrig info: 3 Borups Tornado ska eventuellt tävla med rycktussar för första gången!

V86-3

Tipsettan: 2 Brambling var riktigt fin vid vinsten senast då han segrade enkelt efter att ha fått trava utvändigt ledaren sista varvet. Har god chans till ledningen och det lilla fältet är gynnsamt då det inte är troligt att någon av motståndarna är sugen på att sätta upp tempot utvändigt över en ovan lång distans. 

Motbudet: 4 Cup Of Tea kommer också från en säker seger och nu blir det lättning i balansen fram.

Övrig info: Samtliga hästar utom 1 T.Midi debuterar över lång distans. 4 Cup Of Tea ska tävla utan skor på framhovarna.

V86-4

Tipsettan: 4 Keira De Veluwe har gjort tre starter och vunnit två av dem på övertygande sätt. Läget här blev bra, och hästen har visat att hon klarar av att göra jobbet själv om det skulle behövas. Nu är det debut med framspår bakom bil, men Jorma Kontio känner hästen som sett mycket stabil ut.

Motbudet: 9 Riptide Bay höll starkt i dödens senast. Stefan Melanders bästa chans av tre hästar i loppet.

Övrig info: Unga orutinerade ston och massor av utrustningsändringar vankas. Jänkarvagnsdebut för 1 Keflavik, 3 Anna Montana och 7 Ivania. 

V86-5

Tipsettan: 9 Nydalens Finity har visat full form i de senaste starterna. Kan avsluta vasst och segerstrider med minsta klaff. 

Motbudet: 12 One Kind Of Art vann överlägset i comebacken senast. Har bra fartresurser och går troligen framåt med segerloppet i kroppen. Nu åker jänkarvagnen på. 

Övrig info: 11 Love Your Choice kommer att tävla med helstängt huvudlag för första gången.

V86-6

Tipsettan: 4 Rally Hans står sig bra i fältet och fick ett fint utgångsläge. Har gjort det bra i tuffa gäng och det ska vara dags för en seger nu. Eventuellt barfota runt om ikväll!

Motbudet: 10 Man Of Steel är uppåt i form. Nu blir det intressanta ändringar med barfota fram, jänkarvagn och eventuellt norskt huvudlag. 

Övrig info: Amatörkuskar som gör upp och skrällpotential finns.

V86-7

Tipsettan: 6 Zolid Wise As hade krafter kvar i senaste starten och vann från spets näst senast. Står perfekt inne i loppet och kommer med rejäl form. Hon är startsnabb och om hon lyckas ta sig till ledningen ser det bra ut.

Motbudet: 10 Marble Arch blev för laddad och galopperade i starten senast. Innan dess ståtade hon med tre raka segrar. Hästen är under utveckling och given i striden. 

Övrig info: 9 Ester Rich ska tävla barfota  runt om. Segrade enda gången hon tävlat med den balansen.

V86-8

Tipsettan: 4 Tengil Face är stark och kapabel och går bra i ledningen. Skulle han lyckas komma till önskepositionen är segerchansen väldigt bra, men han kan vinna även om han blir tvungen att göra en del jobb i loppet. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn och senast han gjorde det blev det seger för ekipaget. Tippas från gynnsamt läge.

Motbudet: 6 Atik D.L. satt fast med krafter kvar senast. Bra för klassen och given i striden.

Övrig info: 10 Digital Class ska tävla barfota runt om och med amerikansk sulky.