Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

LIVE: Häng med på miljonjakten i kvällens V86

Välkommen till SportExpressens uppsnack inför V86.

Här levererar experten allt det senast inför kvällens omgång.

Först kommer omgången i korthet. Därefter följer själva livechatten, och sedan har vi tips avdelning för avdelning. 

SPIKARNA

6 Tekno Lynet (V86-4)

Perfekta förutsättningar för att leda runt om.

2 J.J.Another Vinn (V86-7)

Formstarkt spetsbud med Ulf Ohlsson upp för första gången. Toppchans.

SKRÄLLARNA

8 Gelatiamo (V86-6)

Miljonskräll med fart som duger. 

9 Vagabond Bi, V86-8

Distansgynnad och har fått göra jobbet i de senaste starterna. Spurtar ner många med bättre klaff ikväll.

HETASTE SNACKISARNA

V86-1: Maxad utrustning på 5 Karat Band med barfota bak, helstängt huvudlag och hybridvagn.

V86-2: Kapable 4 Danilo Brick gör comeback och det blir troligen barfota runt om för första gången.

V86-3: 2 Hennessy Am lätts från järnskor till aluminiumskor.

V86-4: 9 Rem Odin får Örjan Kihlström i sulkyn.

V86-5: 9 Forecast U.S. gör regi- och Sverigedebut. Lugnt upplägg är aviserat.

V86-6: Den stora favoriten 5 Arturo Beech gör första starten bakom bil och ska nu tävla med rycktussar för första gången. 

V86-7: 9 Exploitmyday gör sin första start i Sverige. Tränaren tror att körspö kommer att vara ett plus.

V86-8: 2 Ganyboy gör första starten för Leif Witasp. Avslutade vasst i senaste starten.

V86-1

Tipsettan: 2 Surf’n Turf har varit ute mot stenhårda hästar. Är obesegrad från spets och ska ha riktigt bra vinstchans om han skulle lyckas ta sig dit, men kan vinna även med andra scenarion. 

Motbud: Norske gästen 4 Iggy B.R. är åtgärdad efter senast då det blev galopp. Har hög kapacitet och räknas tidigt i det här loppet.

Övrig Info: Maxad utrustning på 5 Karat Band till skillnad från senaste starten. Barfota bak, helstängt huvudlag och hybridvagn. 

V86-2

Tipsettan: 10 Exaudio Vici är vinstvan och distansgynnad. Senast fick han göra grovjobbet och vann på övertygande sätt. Örjan Kihlström upp för första gången.

Motbud: 9 Cobbys Nana var brunstig i Harper Hanovers senast, och har fått ladda batterierna lite nu. Bra styrka och vann över favoriten näst senast.

Övrig Info: Kapable 4 Danilo Brick gör comeback och det blir troligen barfota runt om för första gången. Barfota runt om på 14 Let’s Go Ernie.

V86-3

Tipsettan: 2 Hennessy Am hade uppvisning senast i debuten för Kim Pedersen. Vann då trots dödens och har sprungit snabba tider i USA. Lättas till aluminiumskor och Erik Adielsson upp.

Motbud: 4 Oblivion kommer med två raka segrar och avslutade som en kanon senast när hon flög förbi fältet över upploppet från en position långt bak i kön.

Övrig Info: 6 Kilimanjaro tål jobb och kommer gynnas om det blir tempo på loppet. Haagort har tre hästar till start och Robin Bakker kör den här. Ska passas vid gardering.

V86-4

Tipsettan: 6 Tekno Lynet har perfekta förutsättningar och värste konkurrenten har 20 meters tillägg att ta in, och det är inte enkelt över sprint. Spikförslag.

Motbud: 15 Bol Brage var överlägsen senast och klarar att göra jobbet i spåren. Mycket kapabel men tuff uppgift.

Övrig Info: 11 Harry Växus har årsdebuten avklarad och borde gå framåt med loppet i kroppen.

V86-5

Tipsettan: 5 Diamanten fick inte vara ifred i ledningen senast men höll ändå bra trots tryck hela vägen. Här ser det ut att kunna bli spets igen, och om han får vara ifred en bit kan det räcka hela vägen.

Motbud: 8 Missle Hill har skyhög kapacit och motståndet är betydligt enklare nu än senast i Elitloppets final. Dock sämsta läget nu och det finns risk för strul. Given i striden oavsett.

Övrig Info: 7 Nimbus C.D. var fin i comebacken, men det blir lugnt upplägg ikväll. 9 Forecast U.S. gör regidebut och Sverigedebut. Lugnt upplägg är aviserat även där. 

V86-6

Tipsettan: 5 Arturo Beech var fin vid vinsten senast och nu är det bra läge och intressanta ändringar, med rycktussar för första gången. Gör första starten bakom bil.

Motbud: 4 Swift Diva har gjort flera bra insatser och är efter två starter obesegrad med Andreas Andersson. 

Övrig Info: Stor skrällpotential i loppet om det strular för favoriten. 8 Gelatiamo är så gott som ospelad men har fartresurser som duger väl för vinst. 

V86-7

Tipsettan: J.J.Another Vinn har toppform och nu kliver Ulf Ohlsson upp i sulkyn för första gången, istället för tränaren Jevgeni Ivanov. Ekipaget borde sitta i ledningen och blir därifrån svårslagna. Spikförslag.

Motbud: 14 Cactus var strålande fin i comebacken senast. Är mycket kapabel men ojämn i prestationerna. Tidigt segerbud om hon har en bra dag.

Övrig Info: 9 Exploitmyday gör sin första start i Sverige. Var bra i dödens senast och tränaren tror att körspö kommer att vara ett plus. Intressant skrällbud vid gardering.

V86-8

Tipsettan: 6 Rally Hans har gjort det bra mot tuffa hästar. Senast hade han krafter kvar i Prix Readly Express. Motståndet ser enklare ut nu och förutsättningarna för seger ser bättre ut än på länge.

Motbud: 4 Beartime går framåt med ett lopp i kroppen. Bra vinstchans från spets. 

Övrig Info: 2 Ganyboy gör första starten för Leif Witasp. Avslutade vasst i senaste starten, över just lång distans.