Foto: KANAL 75/MVA FOTOFoto: KANAL 75/MVA FOTO
 Foto: KANAL 75/MVA FOTO
Foto: FOTO: LARS JAKOBSSONFoto: FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON

Superstjärnan kommer inte till Solvalla: ”Tråkigt”

Publicerad

Det har varit oklart under en längre tid. 

Nu är det bekräftat att Prix d'Amerique-vinnaren Readly Express inte kommer till start i Elitloppet. 

– Vi har inte kunnat förbereda honom tillräckligt för att kunna gå ut i två heat samma dag, säger tränaren Timo Nurmos i ett pressmeddelande. 

Snabbt efter segern i det franska storloppet Prix d'Amerique fick Readly Express en inbjudan till årets stora svenska travfest – Elitloppet. 

Hästens medverkan har sedan dess varit osäker, något som Timo Nurmos berättade för SVT Sport så sent som för ett par veckor sedan. 

– Som det ser ut just nu så är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start, sa Nurmos då. 

”Inte hunnit ”

Nu väljer kretsen kring hästen att tacka nej. 

Det eftersom Nurmos anser att han inte hunnit förbereda hästen ordentligt. 

– Vi har inte kunnat förbereda honom tillräckligt för att kunna gå ut i två heat samma dag, säger Timo Nurmos.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Ny häst klar senare i dag 

Solvallas sportchef Anders Malmrot menar att beskedet inte kommer oväntat, och klargör samtidigt att en ny häst kommer att bli klar under dagen. 

– Jag har varit medveten om att det funnits en risk för det här beskedet, men det är klart att det känns tråkigt nu när det är ett faktum. På söndag ska startlistan vara klar och jag har halva fältet kvar att bjuda in, så jag räknar med att göra klart med en ny häst under dagen, säger han. 

 

Hästarna som är klara för Elitloppet

Uza Josselyn (Schweiz)
Bold Eagle (Frankrike)
Propulsion (Sverige)
Maori Time (Australien)
Ringostarr Treb (Italien)
Pastore Bob (Sverige)
Nadal Broline (Finland)
Volstead (Sverige)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag