Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON

Readly Express laddar för storlopp på julafton

Publicerad

Det ser ut att bli start på självaste julafton i Paris för svensk travsports nye kelgris Readly Express. 

Timo Nurmos matchar för femåringsloppet Prix Tenor du Baune där vinnaren är direktkvalificerad till Prix d’Amerique. 

Jerry Riordans VM-vinnare Twister Bi är också påtänkt för loppet.

I Sverige är endast julafton en tävlingsfri dag i travet under året. 

I Frankrike tänker man annorlunda. 

Tävlande på julafton är kytum och i år satsar man dessutom lite extra med tio lopp på nationalbanan Vincennes där två av dem är direktkvalificerande till Prix d’Amerique.

Prix Tenor du Baune över 2 700 meter är ett lopp för femåringar med drygt en halv miljon kronor till vinnaren. Readly Express matchas för Prix d’Amerique i slutet av januari och ser av allt att döma ut att få prova hetluften på julafton.

- Det är Prix Tenor du Baune som är det första målet i vinter. Sedan vet jag inte hur Timo tänker göra efter det. Det är det loppet som de har snackat om hela tiden i alla fall men sedan kan ju saker ändras också. Readly Express tränar på som vanligt och både skötaren och Timo är nöjda med hästen, säger Andreas Lövdal i stallet.

Riordan planerar julstart

Halmstadtränaren Jerry Riordan är en annan som planerar att fira jul i Frankrike. 

Twister Bi vann VM-loppet på Yonkers i USA i oktober för Christoffer Eriksson och Prix Tenor du Baune är utropat som nästa stora uppgift för hingsten.

Anmälningarna till loppet stängs 18 december och hittills har varken Jerry Riordan eller Timo Nurmos anmält.

Sebastien Guarato har satt Carat Williams på listan, hästen som är ett av de hetare namnen inför det stora slaget i januari. 

Daniel Redén visar intresse med Wild Honey, In Vain Sund, Tobin Kronos och Caid Griff.

Kolgjini intresserad av miljonloppet

Criterium Continental är ett stort fyraåringslopp som brukar köras någon gång under julen. Vincennes väljer att köra loppet på julafton det här året. 

Loppet över 2 100 meter lockar med över en miljon till vinnaren. I fjol vann Jerry Riordans Treasure Kronos loppet. Lutfi Kolgjini har anmält Rajesh Face till årets upplaga av miljonloppet.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag