Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Readly Express kommer att bli väldigt svår att slå”

Foto: Trav & Galoppronden
Foto: Trav & Galoppronden / Travronden

Bold Eagle har hunnit bli åtta år gammal och under hösten var det många som satte lite frågetecken kring superhästen. 

Men hästens ägare, Pierre Pilarski, försäkrar om att hans stjärnhäst är på topp inför slaget på Vincennes – och skickar även en passning till firma Nurmos/Goop.
– Om Bold Eagle inte är alltför långt bort från täten när de går in i slutkurvan så kommer det krävas att Readly Express är starkare i år, än vad han var i fjol för att slå honom, säger Pilarski. 

Bold Eagles elitloppsäventyr fick ett abrupt slut. 

Ett försenat flyg ruckade på hästens rutiner och bidrog till att han fick nog när det  omtalade ”omstartskaoset” uppstod – och den stressade världsstjärnan kastade sig i tillslut i galopp när startbilen släppte i väg startfältet. 

Det skulle ta lite tid innan hästen hittade sig själv igen – och efter att Bold Eagle inte ståtat fram på samma överlägsna sätt som han brukat göra så väcktes under hösten 2018 frågetecken kring hans dominans. 

Men hästens ägare, Pierre Pilarski, han darrar inte när han tittar tillbaka på 2018 – och han hoppas att hans ”little champion” är på topp när det är dags för Prix d'Amerique. 

– Skulle Bold Eagle vinna loppet för tredje gången skulle han vara den första som gjort det sedan Vincennes byggdes om 1993. Ingen häst har sedan dess vunnit det tre gånger, inte ens den store Varenne! säger Pierre Pilarski.

Om svenska stjärnan: ”Han var bättre förra året” 

Pilarski själv ser inte tillbaka på fjolåret, 2018, med någon besvikelse. 

– Sedan Elitloppet har han vunnit René Ballière före Belina Joselyn och Bird Parker och sen slog han Un Mec D'Heripré i La Capelle. Sedan fick han vila resten av augusti och september, sedan gjorde han comeback och vann i Feurs. Det är tre vinster på tre starter!, säger han och fortsätter:

– Sedan var han lite nedsatt vid Prix de Bretagne, men nu ska allt vara tillbaka i sin ordning. 

Den 30 december vann Bold Eagle Prix de Bourgogne på Vincennes före Readly Express. 

Readly Express är titelförsvarare. Vad tror du om honom inför söndag? 

– Jag tycker att Readly Express var bättre förra året, men det är bara en gissning, säger han och fortsätter: 

– Det är Readly som är den logiska favoriten och han kommer att bli väldigt svår att slå, jag tror att de flesta kommer att ha honom som favorit den 27 januari. Och så körs han ju av Björn Goop... 

”Väldig respekt för henne” 

Pilarski ser franska stoet Belina Josselyn som en av de vassaste konkurrenterna på förhand. 

Belina Josselyn vann Prix de Belgique för snart två veckor sedan, men diskades då hennes kusk Jean-Michel Bazire kört på en av sina konkurrenter in på upploppet. 

– Jag har en väldig respekt för henne. 

Vad tror du kommer krävas för ta hem ännu en titel i Prix d'Amerique? 

– För att vinna loppet krävs det att han är väldigt snabb från start och att tempot är högt. Och om Bold Eagle inte är alltför långt bort från täten när de går in i slutkurvan så kommer det krävas att Readly Express är starkare i år, än vad han var i fjol för att slå honom. 

Pilarski tillägger: 

– Sen hoppas jag att det inte blir så många omstarter och att loppet körs schyst så att det bästa ekipaget vinner. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!