Readly Express har ännu en straffspark

Publicerad

LÖRDAG

Jägersro, 2 september

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-1: 1 Handsome Brad

Vi vet att det lyser en nolla i segerkolumnen i år. Men Handsome Brad är en bra fyraåring som matchats i tuffa gäng och han känns inte oärlig. Med tanke på Åby och open strectch ska det inte vara någon större risk för att bli instängd. Det känns som att det är dags nu!

V75-6: 1 Readly Express

Den här hästen behöver ingen närmare presentation. Det finns inte många i världen som kan slå honom och i det här gänget finns det ingen som ger direkt skrämselhicka. Nej, det handlar bara om att ta sig loss i tid och en frisk Readly Express ska bara vinna detta lopp.

Spetsdragen

V75-3: 5 Galactica

Ska normalt sett ha bra spetschans och i den positionen är hon ett hett segerbud. Även om det fortfarande finns lite frågetecken för dagsformen.

V75-5: 3 Masterglide

Har ett passande läge och borde sitta i spets i första sväng. Trivs där och står bra inne på pengarna i Klass I. Leder runt om?

V75-7: 2 Cab Hornline

Har utvecklats och såg grymt fin ut som fastlåst senast. Nu blir det full gas från första början och vi tror att han sitter i ledningen tidigt.

Skrällbuden

V75-3: 3 Super Ariel

Har siktat mot Sto-SM ett tag enligt tränaren och har skött träningsjobben på ett tillfredsställande sätt. Kan få ett bra lopp från tredjespåret och är värd en varning.

V75-4: 11 Global Trader

Skrällde senast och gjorde då mycket av jobbet på egen hand. Distansen ska inte vara någon nackdel och en liknande insats räcker långt.

V75-7: 8 Michelangelo Ås

Kommer inte att bli så hårt betrodd från spår åtta, men är formen som vid segern för tre starter sedan är han definitivt inte slagen på förhand.

Tänk på att...

V75-2: 8 El Mago Pellini

Är segerlös i år. Men han har gått bra under sadel i Frankrike förut och kapacitetsmässigt tillhör han de bästa i fältet. Får inte glömmas.

V75-5: 10 Now or Never Flair

Var trea i ett Derbykval bakom Rajesh Face och gick bra efter galopp senast. Han är bra för klassen och tidig vid gardering.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag