Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så här får det bara inte gå till

Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

Det var monté på V86-spelet.

Med tre hästar till start som aldrig hade provat på det tidigare.

Så får det bara inte gå till. Gör om, gör rätt.

Kvällens hjälte var annars 24-årige ponnyn Nalle.

Det var något så ovanligt som monté på V86. Givetvis kul och nyttigt för sporten att ha en lite större strålkastare på sig. Men det faktum att tre av hästarna aldrig tidigare hade provat på disciplinen innan är det som stör mig. Det fanns på förhand inte en chans att kunna gissa hur dessa skulle prestera. 

Spel på hästar innehåller trots allt ett kunskapsmoment, men inte i det här fallet. Eller som ridande Emelie Knutsson uttryckte det före loppet: ”Jag har ridit många hästar, en del är kanon direkt, och en del fattar inte riktigt”. Även om ett kvallopp inte säger allt, så får man i alla fall en bild av hur hästen fungerar. Nu fanns inte ens det...

Så här säger ATG om saken:

– Vi får titta på detta. Spontant finns det väl två vägar att gå. Antingen tar man inte med sådana här lopp på stora streckspel eller så inför man ett krav på att man ska ha ett godkänt montélopp, säger Peter Walltin.

* * *

Det låter vettigt. Men det borde man ha tänkt på tidigare. Bara hoppas att vi slipper sådana här gissningslekar framöver på mångmiljonspel som V86.

Själva loppet då? En fartfest där man varvade på 10,8 och det gynnade Raggamuffin. Att Sofia Adolfsson red vinnaren behöver väl knappt nämnas..?

Nalle – kvällens hjälte

Markus B Svedberg åkte till Åby med Shestheone Trot. Och hon var bara bäst. Kul kuriosa är att stoet hade med sig Markus ponny Nalle (som han haft i 20 år) som resesällskap. Det gjorde tydligen susen! Nalle var kvällens hjälte.

Efter ett par rejäla skrällar överlevde blott två V86-system. Belöningen blev välförtjänt och riklig när åtta rätt gav strax under 2,8 miljoner. Snyggt jobbat!

Rätta V86-raden 4 oktober

Raden: 9-4-9-8-8-2-5-5

Utdelning

8 rätt: 2 785 701 kr

7 rätt: 16 546 kr

6 rätt: 488 kr

Omsättning: 21 428 471 kr

System: 588 973 stycken

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!