Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON / KANAL 75

Så här får det bara inte gå till

Publicerad

Det var monté på V86-spelet.

Med tre hästar till start som aldrig hade provat på det tidigare.

Så får det bara inte gå till. Gör om, gör rätt.

Kvällens hjälte var annars 24-årige ponnyn Nalle.

Det var något så ovanligt som monté på V86. Givetvis kul och nyttigt för sporten att ha en lite större strålkastare på sig. Men det faktum att tre av hästarna aldrig tidigare hade provat på disciplinen innan är det som stör mig. Det fanns på förhand inte en chans att kunna gissa hur dessa skulle prestera. 

Spel på hästar innehåller trots allt ett kunskapsmoment, men inte i det här fallet. Eller som ridande Emelie Knutsson uttryckte det före loppet: ”Jag har ridit många hästar, en del är kanon direkt, och en del fattar inte riktigt”. Även om ett kvallopp inte säger allt, så får man i alla fall en bild av hur hästen fungerar. Nu fanns inte ens det...

Så här säger ATG om saken:

– Vi får titta på detta. Spontant finns det väl två vägar att gå. Antingen tar man inte med sådana här lopp på stora streckspel eller så inför man ett krav på att man ska ha ett godkänt montélopp, säger Peter Walltin.

* * *

Det låter vettigt. Men det borde man ha tänkt på tidigare. Bara hoppas att vi slipper sådana här gissningslekar framöver på mångmiljonspel som V86.

Själva loppet då? En fartfest där man varvade på 10,8 och det gynnade Raggamuffin. Att Sofia Adolfsson red vinnaren behöver väl knappt nämnas..?

Nalle – kvällens hjälte

Markus B Svedberg åkte till Åby med Shestheone Trot. Och hon var bara bäst. Kul kuriosa är att stoet hade med sig Markus ponny Nalle (som han haft i 20 år) som resesällskap. Det gjorde tydligen susen! Nalle var kvällens hjälte.

Efter ett par rejäla skrällar överlevde blott två V86-system. Belöningen blev välförtjänt och riklig när åtta rätt gav strax under 2,8 miljoner. Snyggt jobbat!

Rätta V86-raden 4 oktober

Raden: 9-4-9-8-8-2-5-5

Utdelning

8 rätt: 2 785 701 kr

7 rätt: 16 546 kr

6 rätt: 488 kr

Omsättning: 21 428 471 kr

System: 588 973 stycken

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag