Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Propulsions uppvisning: ”Proppen gör alltid sitt”

Propulsion och Daniel Redén.
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: TV4

På förhand var Propulsion stor favorit inför Åby Stora Pris.

Och visst var det med rätta. Daniel Redén stjärna var helt överlägsen.

– Proppen gör alltid sitt. Varför ska man ens oroa sig? säger Daniel Redén.

Propulsion var på plats för att försvara titeln i Åby Stora Pris. På förhand var han även stor favorit till att lyckas. På V75-spelet hade han hela 69% av strecken, och var därmed omgångens största favorit.

I början av loppet var det hård körning om ledningen. Efter kamp var det 7 Mindyourvalue W.F. och Robert Bergh som fick sita i täten. 4 Milligans School och Ulf Eriksson var dock fast bestämda på att ta över ledningen, och lyckades efter flera hundra meters snabb körning.

Samtidigt som de andra bråkade om ledningen smög sig 9 Propulsion framåt och med varvet kvar satt han i en bekväm tredjeplacering i andraspåret. Med dryga 500 meter kvar gick han ut i tredjespår och dundrade fram. Vid upploppets början hade han kommit i kapp och sedan var det inget snack. Propulsion var helt enkelt bara bäst.

Daniel Redén: ”Han gör alltid sitt”

Tränaren Daniel Redén var så klar nöjd.

– Jag blev faktiskt orolig när de bara gått 14 efter kilometern, det är lugnt i denna klass. Men Proppen är Proppen, säger han i TV4-sändningen.

– Proppen gör alltid sitt. Varför ska man ens oroa sig?

Efter segern fick han en kram av konkurrenttränaren Petri Salmela, vars Makethemark var tvåa i loppen.

– Vi har en bra connection och jag unnar Makethemark all framgång också. Vi är konkurrenter på banan, men efteråt ska vi ju vara gentlemän. 

Propulsion har hunnit fylla åtta år, och på frågan om hur länge han håller svarade Daniel Redén:

– Jag fattar inte, han måste vara den bästa hästen genom tiderna, för mig i alla fall. Så länge han har den här viljan så tycker jag att han ska få tävla.

Segern i Åby Stora Pris var värd två miljoner kronor.