Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Propulsion krossade allt – nobbar finalen

Propulsion krossade motståndet på Umåker, i kvalet till Olympiatravet.

Men han nobbar ändå Olympiatravets final.

– Han ska i alla fall till Finland och köra Finlandia Ajo igen, säger Daniel Redén i TV12.

Det blev lekande lätt för Daniel Redéns stjärnhäst på Umåker. Men det är inte säkert att det blir start i Olympiatravet ändå – Redén matchar nämligen mot Finlandia Ajo, ett lopp som han vann i fjol.

– Han ska i alla fall till Finland och köra Finlandia Ajo igen, om allt är som det ska i morgon, säger Daniel Redén i TV12.

"Såg riktigt bra ut"

Loppet på Umåker då? Det vann han hur enkelt som helst, trots att Ulf Ohlsson bakom Fire to The Rain svarade då Örjan Kihlström körde framåt för att få överta ledningen.

– Det såg bra ut, och det är kallt och blåsigt, säger Daniel Redén.

Segermarginalen var över 40 meter – och Daniel Redén tror att det finns mer att hämta i hästen framöver.

– Det såg riktigt bra ut! Det är sällan att man springer ifrån guldhästar så där mycket, även om det kanske inte är högsta kvalitén på loppet, säger Daniel Redén.

"20 meter bättre"

– Det känns som att det kommer bli ett väldigt bra år för hästen. Han kommer i alla fall vara 20 meter bättre i år än förra året, fortsätter han.

Och det var uppenbart att Redén svävade som på moln efter den fina insatsen.

– Man får nypa sig i armen när man har sådana här. Att man får sitta bakom sådana här hästar en gång i livet är stort. Och då har jag Delicious i stallet också, avslutar han.