Foto: TV4/KANAL 75
 Foto: TV4/KANAL 75

Propulsion klar för Elitloppet: ”Glad”

Publicerad

Propulsion är klar för Elitloppet.

Det avslöjade Elitloppsgeneralen Anders Malmrot i TV4:s Grand Slam 75-sändning under söndagen.

– Han blev glad nu. Med den här färgen, då vet han vad som gäller, säger Daniel Redén i TV4.

Propulsion blev tvåa i Elitloppet i fjol. Och nu är han inbjuden till årets upplaga. Det berättade Elitloppsgeneralen Anders Malmrot i TV4 under söndagen.

Daniel Redén tog emot den rosa biljetten med ett leende. 

– Det är bra att få det så här tidigt, så man kan matcha mot loppet. Jag hade väl tänkt satsa mot det i alla fall. Men det underlättar, säger Daniel Redén.

”Måste känna allt är bra först”  

Men hur han ska matcha har han ännu inte bestämt.

– Vi får se. Vi får ta något smyglopp i slutet av april, eller början av maj. Men det är inget jag går ut med än så länge. Vi måste känna så att allting är bra först.

Inbjudan var självklar för de flesta, så även Malmrot.

 – Jag vill ge Daniel Redén tid på sig att förbereda hästen så att han är i toppform sista söndagen i maj. Propulsion är en undantagshäst och det känns självklart att bjuda in honom till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Propulsion hade en fin vinter i Frankrike och var bland annat trea i Prix d'Amérique och vann dessutom Prix de Bourgogne!

Propulsion

Ålder: 7 år

Kön: Hingst

Starter/Resultat: 53 (24-9-7)

Intjänat: 13 720 317 SEK

Rekord: 1.08,1 autostart (1609m)

Ägare: Stall Zet

Tränare: Daniel Redén

Skötare: Ellinor Wennebring

Nationalitet: Svensk

De är inbjudna till Elitloppet sedan tidigare:

Readly Express

Bold Eagle 

Uza Josselyn

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag