Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
 Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Propulsion glänste: ”Fantastisk häst...”

Publicerad

Bäva månde Bold Eagle. 

Det stora hemmahoppet Propulsion genrepade på tisdagen på ett bländande sätt inför Elitloppet. 

- Han är fantastiskt fin, sa kusken Örjan Kihlström.

Franske travkejsaren Bold Eagle är favorit till segern i Elitloppet. Men där väntar en hemmahäst rustat för strid. 

Daniel Redén-tränade Propulsion gav en styrkedemonstration när han slipade formen i Meadow Roads lopp på Solvalla. 

Med skor och sulor på hovarna, och med ryckhuvan kvar på öronen, utklassade han motståndet från positionen utvändigt om ledaren på kilometertiden 1.09,9 över 1 640 meter med autostart.

- Han är en fantastisk häst som alla vet och han känns så fin han kan såhär med tolv dagar kvar till Elitloppet, sa Örjan Kihlström.

”Han kan vinna Elitloppet”

I fjol spurtade Propulsion in som tvåa i Elitloppet. I år är han det stora hemmahoppet. Och då kommer det inte sitta några skor på hovarna.

- Det klart att det är stor skillnad mot att gå barfota. Han kan vinna Elitloppet. Det är många bra hästar med så det blir inte lätt men det är roligt att ha en häst som kan vinna, sa Kihlström.

Även Daniel Redén var av förklarliga skäl nöjd med sin springare.

- Jag är jättenöjd med hästen. Han har fått gå utvändigt två gånger och det kanske inte är riktigt vad man önskar sig men nu fick han sträcka ut lite i alla fall. 

- Nu får han går lite lugnt på fredag, sedan lite hårdare på söndag och så lättar vi upp honom på torsdag. Det känns bra.

Ola Johansson, Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag