Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilernas bästa drag – inför multijackpotten

Åsa Elmroth Foto: THOMAS BLOMQVIST / KANAL 75
Kennedy Bakircioglü Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Per Skoglund Foto: KANAL 75
Sandra Svensson Foto: TE / THOMAS ENGSTRÖM KANAL75
Oskar J Andersson Foto: DS / DS
Magnus Nygren Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅN
1 / 7

Helgens V75-omgång på Eskilstuna kryddas med en jackpott på 120 miljoner kronor. 

SportExpressen har snackat med ett gäng profiler – som bjuder på sina bästa tips inför lördagens travfest. 

Per Skoglund, programledare TV4: 

– Bland 100 olika idéer I mitt huvud har jag fastnat för Alexander U.R. i V75-1. Den hästen har jag jagat sedan han galopperade bort segern i mitten av september. Nu fick jag äntligen betalt senast och jag tänker prova en gång till. Det är en otroligt fin häst som är alldeles för lite spelad. 

– Sedan tror jag även på 11 Chapter Rewiew (V75-4). En av Sveriges hetaste tränare, Daniel Redén, står bakom. Kenneth Haugstad är alltid underspelad på V75. Klarar hon spåret, vilket jag tror att hon gör, då är hon inte sämre kapacitetsmässigt än någon av de hon möter. Hon är just nu spelad till under fem procent, det måste vara en tidig julklapp. 

Kennedy Bakircioglü, tidigare fotbollsspelare och Hammarby-ikon:  

– Nu när det är jackpott och man vill åt de här större pengarna, så ska man inte gå på för mycket favoriter. Jag brukar försöka att fälla dem, det gillar jag att göra (skratt). Men ibland finns det favoriter som man inte kan fälla utan de måste vara till exempel vara sjuka för att förlora. Men ensamma vinnare brukar ha garderat en favorit eller tagit med många hästar i ett visst lopp och fått med en lågprocentare i 2-3 lopp. Det är då det går undan.

LÄS MER: Vill du spela med SportExpressens travexperter? Häng med i ett andelsspel

Magnus Nygren, ishockeyspelare i Tre Kronor och Davos i Schweiz:  

8 Hawk Cliff (V75-6) såg sprängfin ut senast. Allt annat än 20 procent och den är bortglömd, trots att det är spår åtta. 

Sandra Svensson, TV4-expert: 

– Man måste gå på sina egna känslor, det är så lätt att man ändrar sig i ett lopp bara för att någon annan säger någonting. Så gå gärna på första tanken och håll kvar vid den. Kolla gärna lopparkiv och formen på hästarna också. Det är lätt att se att en häst har några femmor i raden och tänka bort den men när man ser loppen så kanske den suttit fast. Om det är någon häst man inte får glömma på lördag så är det 13 Gun Palema (V75-4)

Oskar J Andersson, lärling: 

– Jag kör en häst i lärlingsloppet. Där kan det ofta bli omstarter vilket ökar chanserna för en skräll i det loppet. Det är flera volter och det är också skrällvänligt. Så jag förordar att man ska strecka många i lärlingsloppet. 

Åsa Elmroth, TV4-reporter: 

– Mitt måste-streck är 2 Athos Race i V75-6. Han har toppform, perfekt läge och riktigt stark. Det generella rådet till spelarna är att inte krångla till det i onödan bara för att det är en enorm jackpot. Luta dig mot hästarna med bra läge, form och kusk och gardera rejält där du hittar minus som kan fälla de betrodda. 

Vill du spela med Expressens experter? 

Redaktionens Lilla system (extern länk) 

Redaktionens Stora system (extern länk) 

Redaktionens Chanssystem (extern länk) 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!