Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens supersuccé: Drog in 17,5 miljoner

Foto: Malin Albinsson / Malin Albinsson

Ett av landets främsta V75-proffs har gjort det igen. 

Under lördagens omgång drog Daniel Berglund in otroliga 17,5 miljoner kronor. 

– Det är ett bevis på att man gör något rätt när man jobbar med det här hela veckorna, säger han. 

Lördagens V75-omgång kryddades med en stor jackpot – och såg på förhand ut att bli svårlöst. 

Svårt blev det också – och i Sverige lyckades en person lite bättre än alla andra. 

Tipsprofilen och proffset Daniel Berglund, som till vardags skriver tipskrönikor åt Travronden, drog nämligen in överlägset mest. 

När krutröken lagt sig hade Daniel Berglunds system dragit in cirka 17,5 miljoner kronor.

– Det är jätteroligt. Det går inte att säga något annat. Det är ett bevis på att man gör något rätt när man jobbar med det här hela veckorna. Då måste man få lite belöning i bland. Jag hoppas att jag har rätt lite oftare än alla andra, säger Daniel Berglund. 

”Fått hundratals sms och mejl” 

Andelarna i systemen som satt kostade 268 respektive 275 kronor. 

Totalt blev det 424 andelsköpare som kunde glädja sig med 37 500 kronor var. 

– Det är fantastiskt. Att så många får vinna så mycket pengar på en så liten insats är otroligt. Jag har fått hundratals sms och mejl. Det är många som är glada, säger han. 

Båda systemen som satt byggdes runt spikar på Indras Secret och Very Kronos. 

– Båda systemen kostade runt 6 000 så då var man tvungen att ha två spikar. Roligast var Indras Secret som många andra sågade och tyckte var överspelad. Men jag hade bra känsla för att hon skulle vara riktigt bra. Sedan gick allt fel först. Hon öppnade jättebra när det blev omstart och sen när loppet drog i gång fick hon backa sista i stället. Så jag hade gett upp efter 500 meter. Det skulle inte gå. Men hon var grymt bra och bara tågade runt, säger han. 

Berglund fortsätter: 

– Vad gäller Very Kronos var jag inne på att han skulle ta ledningen och leda hela vägen. Han var ju riktigt bra. 

Bjuder på tidigt V75-drag: ”Var otroligt bra” 

Hur skiljer sig ditt sätt att tänka jämfört med andra spelare? 

– Det finns många som är duktiga. Vi tänker nog rätt lika och ser ungefär samma saker i loppet. Sedan gäller det att få till de små pusselbitarna. Det är väldigt små marginaler. Men jag har jobbat heltid med trav sedan 1996 så man lär sig lite längs vägen. I bland gäller det att tänka ett varv extra. Många hakar på när det snackas mycket om en häst, då kanske man får gå emot i bland. Man kan inte alltid spela den hästen man tror mest på. 

Pluggar du ännu hårdare när det är stor jackpot?

– Jag jobbar heltid med V75 och V86 så det är lika hårt jobb varje vecka. Sedan har jag lyckats vara rätt ute flera gånger när de varit stora pottar. Jag vet inte varför, det kanske blir så att man omedvetet skärper till sig. Det står ju mer på spel. 

Har du något tidigt drag att bjuda på inför lördagens omgång? 

– 14 Mily i V75-2 var otroligt bra i sin senaste start. Hon var grymt bra. För ovanlighetens skull står tilläggshästarna bra inne i det där loppet. På pengar står de jättebra inne. Men Mily var helt grym senast och Berghs stall är på gång.