Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Profilen tror på sin häst: "Bra chanser"

Foto: / Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Efter behandling av osteopat känns hästen finare än någonsin.

Micael Broberg lämnar så gott som klartecken på favoriten Dani Boko i V86-jackpoten.

- Håller han bara koll på aktionen ska han kunna vinna det här loppet från alla positioner, säger Broberg.

Det är högt spelvärde i onsdagens V86-omgång som delas mellan Solvalla och Åby. En ensam vinnare beräknas kunna ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. Micael Broberg är inte bara en friskus utan även en duktig tränare. Många känner honom som mannen bakom Spitcam Jub som har varit framgångsrik i V75 och i andra sammanhang. Medan Spitcam Jub är hemma och tränar inför en eventuell V75-start i slutet av januari i Kalmar, är det andra hästar i stallet som är aktuella. Broberg reser till Solvalla med två hästar under onsdagen, en favorit och ett skrällbud.

- Jag har två bra chanser. Det är lite långsökt kanske att jag ska vinna två V86-lopp men det är inte omöjligt, inleder Micael Broberg.

”Hittat låsningar i musklerna”

Om vi börjar med Dani Boko som är favorit i V86-avslutningen så var han sjua i senaste starten i V75 efter seger gången innan.

- Dani Boko (V86-8) blev det för tufft för senast att gå utvändigt och banan var heller inte hundra utan den var för lös. Det var flera saker som inte var optimala för hästen den dagen men han höll ändå bra under de förutsättningar som presenterades, säger Micael Broberg.

- Han har blivit behandlad efteråt av en jätteduktig osteopat som även är kiropraktor, hovslagare och hästtandläkare. Hon jobbar med skelettet och musklerna och hittade flera låsningar på hästen. Det var låsningar både i musklerna och i skelettet som hon släppte på och hon jämförde det hela med som att ramrikta en bil.

- Hästen har svarat riktigt bra på det. Han var lite stel i första jobbet jag körde men så fin som han var i jobbet i går (måndag) har han aldrig varit.

”Kan bli helstängt huvudlag”

Vad säger du om uppgiften här med spår två bakom bilen över kort distans?

- Det ser ut som en bra uppgift. Håller han bara någorlunda koll på aktionen tycker jag att han ska kunna vinna det här från alla positioner. Han har visat att han går både bakifrån och i dödens och det finns ingen som klarar av att komma till mål om de svarar honom. Nu när det är 1600 meter kör Ulf framåt från det här fina läget. Hästen är ju rätt så startsnabb men blir det dödens tror jag som sagt att han även vinner därifrån.

- Han ska vara favorit i loppet och eventuellt blir det helstängt huvudlag den här gången. Men vi ska värma med det först så får vi se om det blir så i loppet. Han har gått med murphybländare på vänster sida annars. Det kan också bli en annan typ av jänkarvagn den här gången, en Ghost-vagn, säger Broberg.

”Spets som gäller – order att köra i ledningen”

Bollnäs-amatören har även med Westline till start i den sjätte avdelningen. En häst som är bättre än raden och som inte ska nonchaleras enligt Broberg.

- Westline (V86-6) har fått ett perfekt läge och från innerspår är det spets som gäller. Hästen är snabb ut och ordern till Ulf blir att köra i ledningen den här gången. Han har gått nio gånger i ledningen och aldrig varit sämre än trea. Jag har feeling att han löper ut mer fritt när han får springa i ledningen och styrkan finns.

- Senaste loppet är bara att glömma för då blev allt fel. Torbjörn släppte ledningen och den släppte i sin tur och även nästa häst släppte så till slut blev det femte invändigt. Den som vi släppte till tvärstannade och Westline fick följa med tillbaka till sista häst. Sedan gick det inte att ta något till slut och banan på Axevalla var dessutom dålig. Det var tio grader kallt när vi reste hemifrån och tio grader varmt när vi kom till Axevalla. Blir det en bra bana nu på Solvalla, vilket jag tror att det blir, gynnar det båda mina hästar.

- Vi ska testa en ny jänkarvagn på honom i värmningen så får vi se vad det blir för någon till loppet. Antingen en vanlig vagn eller en Ghost-vagn. Jag tror att han har bra chans den här också, men bästa chansen är Dani Boko, säger Micael Broberg.


Av Michael Carlsson/Kanal 75