Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen om klassiska klippet: ”Är hemskt”

Fredrik Wikingsson intervjuar Håkan ”Hockey” Eriksson, det blev hans sista uppdrag som travreporter
Foto: STINA STJERNKVIST

Fredrik Wikingsson inledde sin tv-karriär som travreporter. 

I ATG:s program ”Jinders Travhörna” berättar tv-profilen återigen om klippet som gjorde att tv-producenterna slutade ringa. 

– Jag svettas bara av minnet, säger han i programmet.  

Särskilt lång blev aldrig karriären som travreporter för podd- och tv-profilen Fredrik Wikingsson. 

I ATG:s Elitloppsprogram ”Jinders Travhörna”, som även gick att följa på Expressen, ringde programledaren Little Jinder upp Wikingsson för att be honom kommentera klippet som fick honom sparkad. 

I det klassiska klippet får vi se en enligt egen utsago bakfull tv-profil intervjua travtränaren Håkan ”Hockey” Eriksson om gruset på Halmstads travbana. 

– Det är hemskt, hemskt. Det är och förblir hemskt, säger Fredrik Wikingsson i programmet. 

”Man såg ut som ett jävla ras” 

Han fortsätter: 

– Jag svettas bara av minnet. Jag fick jobbet för att jag kände en producent som tyckte jag var skojig och snackade på krogen typ. Sedan sa jag att jag fortfarande var jätteintresserad av trav. Jag tror jag gjorde tre sådana insatser tre lördagar i rad, sedan slutade de plötsligt bara ringa. Så det var första gången jag fick sparken. 

Little Jinder: Var det för att du var så bakis? 

– Det är någonting med att man gör de här grejerna på lördagar. Då kommer man till Göteborg eller Malmö dagen innan och går ut på kvällen. Man kände sig som att man var handelsresande på något sätt. Sedan såg man ut som ett jävla ras dagen efter.