Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen: ”Jag tycker det är betryggande”

Foto: LARS JAKOBSSON / Kanal 75 AB
Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

När all annan elitidrott ligger nere rullar travsporten vidare som vanligt. 

Den här veckan är det dessutom V75 varje dag under påskhelgen. 

Det jublar radioprofilen Ulf Elfving, 77, över. 

– Jag tycker det är betryggande när allt annat är stängt och nedlagt, säger han. 

Den förre radio- och tv-profilen Ulf Elfving har ett stort travintresse – och spelar ofta V75 på helgerna. 

Han menar att travsporten fyller en extra viktig funktion när all annan elitidrott ligger nere på grund av Coronaviruset. 

– Det är ganska betryggande när allt annat är stängt och nedlagt. Travet fungerar lite som en ventil. En verksamhet som kan hållas i gång och fungerar. Det tycker jag är viktigt, intressant och bra. Men det kan bli en dyr påskhelg med så mycket V75-omgångar, säger Ulf Elfving och skrattar. 

Följer du travet ännu mer nu? 

– Det är ungefär som vanligt. Kanske lite mer nu. Det finns inte så mycket annat att läsa om i sportväg. Jag följer med hyggligt. Man får lov att tänka på något annat än Corona. Rent mental-hygieniskt tror jag det är bra. 

Hyllar Tegnell: ”Han ger hopp” 

Ulf Elfving är 77 år och tillhör därmed Coronavirusets riskgrupp. Han mår själv bra, och menar att man får försöka fokusera på de få positiva grejerna som viruset för med sig. 

– Det är jättetrist och förfärligt. Jag följer de restriktioner som finns och tar det lugnt. Om man ska se något positivt så får man tid över till annat som kanske har släpat efter. Jag tycker om Anders Tegnell. Han försöker i alla fall ge lite hopp och ser ljuset i tunnel.

”Det vore synd att missa”

Den här veckan har Elfving även fyra V75-omgångar att fokusera på. Söndagens omgång kryddas dessutom med en jackpot på minst 70 miljoner kronor. 

Kommer du spela?

– Ja, man är väl tvungen att göra det. Det vore synd att missa en jackpot, säger han och skrattar.