Sean Banan Foto: TV12
Sean Banan Foto: TV12

Profilen dök upp – i V65-sändningen

Publicerad

Under fredagen dök schlagerprofilen Sean Banan upp på ett minst sagt oväntat ställe.

Han var nämligen med i travsändningen i TV12, detta eftersom han var och hälsade på hästen Sean Banan på Solvalla.

– Jag är glad efter att en så fin skapelse har fått sitt namn efter mig, säger Sean Banan i TV12.

 

De flesta vet vem schlagerprofilen Sean Banan – Sina Samadis karaktär – är. Men travhästen med samma namn har levt ett mera anonymt liv, även om han gjort 32 starter på tävlingsbanan och tagit fyra segrar.

Under fredagen möttes de två på Solvalla, och i TV12:s V65-sändning berättade profilen .

– Jag är glad efter att en så fin skapelse har fått sitt namn efter mig, säger Sean Banan i TV12.

"Gått bra för Sean Banan"

Hästen Sean Banan började nyligen med monté – trav med ryttare i stället för kusk och sulky – något som fallit väl ut. På de fyra montéstarter han gjort har det blivit två segrar. 

– Det har gått bra för Sean Banan här, men inte för mig, säger Sean Banan. 

– Han är inte som de andra hästarna, han har lite mera utstrålning och karisma. Det är som i melodifestivalen – där var det också en Sean Banan som stod ut, fortsätter han.

"Inte skit"

Den stora profilens travintresse är dock minst sagt minimalt – än så länge. 

– Mitt intresse? Inte ett skit. Men jag älskar djur! Det var något år sedan de hörde av sig till mig, de hade döpt sin häst efter mig och frågade om det var okej eftersom de skulle tävla och så, säger Sean Banan i TV12.

De har dessutom ett gemensamt intresse – eller ointresse – ingen av de två gillar att äta banan.

– Jag försökte mata honom med banan, men han gillar det inte. Han är som mig. Jag gillar bara vattenmelon, säger Sean Banan i TV12.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag