Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilen: ”Det fanns ingen tvekan alls”

Foto: JK / KANAL 75 AB

Det blev en minst sagt hektisk tisdagskväll för montéryttaren Stephanie Werder. 

Hon red lopp på Solvalla klockan 18.22 och 21.05 var hon återigen uppe i sadeln - men på Jägersro. 

– Jag såg att det var två tränare som jag väldigt gärna vill få chansen av. Då fanns det ingen tvekan alls, säger hon. 

För Stephanie Werder som är en av landets främsta montéryttare, är det inget alternativ att tacka nej till ritter för att schemat inte går ihop.

Under tisdagskvällen hann hon med att rida både Roger Wahlmans Mythology Bluechip (US) på Sovalla och Thomas Uhrbergs Teetime på Jägersro. 

– Jag såg att det var två tränare som jag väldigt gärna ville få chansen av. Då fanns det ingen tvekan alls. Man måste vara duktig på att planera, det har jag lärt mig genom åren, säger hon. 

”Brukar ha stenkoll”

Werder har som många av landets aktiva kuskar och ryttare tidigare fått erfara två banor på en och samma dag. Men då gäller det oftast tävlingar på förmiddagen och kvällen. 

Under dessa tillfällen har hon kört bil mellan banorna men för att hinna den här rutten under en tävlingskväll, så blev hon tvungen att flyga emellan. 

Hur resonerade du när du fick de här två uppsittningarna - på två olika banor?

–  Att jag inte kunde tacka nej. Dels för att jag hade varit uppe hos Roger Wahlman och testat den här hästen. Då kom vi också fram till att det här skulle vara ett passande lopp, säger hon och fortsätter: 

– Jag brukar ha stenkoll på alla propositionerna i monté runtom i landet, men jag hade faktiskt missat Jägersro. 

Efter loppet på Solvalla fick hon sedan skjuts av hästens ägare, för att sig till Bromma flygplats. Väl i Malmö så plockades hon upp av sin mamma för att raskt fortsätta till Jägersro. 

Svettigt fram till Jägersro 

– Det var bara lite stressigt mellan Malmö och Jägersro. Men då var jag bara passagerare, så då kunde jag andas ut.

– Det gäller att hålla koncentrationen och att inte bli stressad eller nervös. Så att man kan hålla fokus när man sätter sig på hästryggen också. 

Den hektiska kvällen slutade sedermera med två femteplatser. 

– Man kunde ha hoppats på lite mer flyt. Men det är kött och blod vi håller på med och de presterar olika från dag till dag. Allt som allt, helt okej. Det viktigaste var att jag fick in en fot och att jag klarade det. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!