Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Princess Face bäst – i Drottningen Pokal

Lutfi Kolgjini tränar Princess Face. Foto: MA/KANAL 75
Princess Face tog hem Drottning Silvias Pokal. Foto: MA/KANAL 75

Princess Face tog hem Drottning Silvias Pokal.

Kretsen kring hästen kan således glädja sig över förstapriset 928 830 kronor och äran.

– Det är riktigt härligt, skönt att hon får visa att hon absolut inte är slut efter en tuff treåringssäsong, säger Adrian Kolgjini.

Det blev seger för Lutfi Kolgjini-tränade Princess Face i Drottning Silvias Pokal. Hästen hade en tuff säsong som treåring, så ordinarie kusken Adrian Kolgjini tyckte segern var extra skön.

– Det är riktigt härligt, skönt att hon får visa att hon absolut inte är slut efter en tuff treåringssäsong, säger Adrian Kolgjini.

"Tillhör kulltoppen"

– Hon tillhör kulltoppen och kommer att stanna där. Hon var verkligen värd den här segern, fortsätter han.

I sulkyn satt Björn Goop – därför att Adrian Kolgjini inte fick dispens att köra. Och stjärnkusken fixade alltså Lutfi Kolgjinis första seger i Drottningens pokal.

– Hästen kändes jättefin hela vägen egentligen, men det gick egentligen alldeles för fort. Men när upploppet kom så fortsatte hon att kriga hela vägen över linjen, säger Björn Goop.

"Glad att mållinjen kom"

Men han var inte säker på segern på upploppet.

– Jag var glad att mållinjen kom där den kom för Peter Untersteiners häst kom snabbt på snikspåret, och det hade känts orättvist om hon hade förlorat mot någon som fick smyga med, fortsätter han.

Jätteskrällen Otrobanda, med Peter Untersteiner i sulkyn, fick alltså nöja sig med andraplatsen. Och trea kom Treasure Kronos.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!