Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Power vinner på Vincennes: ”Måste ju få blodad tand”

Power vinner Prix de Croix
Foto: ATG LIVE

Robert Berghs stjärnhäst Power vann Prix de Croix på Vincennes. 

Och frågan som uppkom direkt i tv-studion – kan det bli start i Prix d'Amérique? 

– Luckan är öppen nu, det kan jag säga, kanske, kanske, säger Robert Bergh i TV 12.

Det tog ett bra tag innan starten till Prix de Croix kunde komma i väg då Gu d'Heripre tappat en sko. När starten väl gick så såg det länge ut som Gala Tejy skulle få sitta säkert i ledning. Men när loppet gick mot slutskedet släppte Aetos Kronos, tränad av Jerry Riordan, taget om andra utvändigt och attackerade med sin kusk Jean-Michel Bazire. 

Längst bak i fältet satt Power med Eric Raffin och bevakade sina konkurrenter – och när upploppet uppdagade sig fanns det inget som hindrade Robert Berghs träningsadept. 

Hästen vann på 1.16,2 över distansen 2850 meter – i riktigt busväder. 

– Vilken dag, testa på drygt 2900 meter, det var snöstorm, hjulen rullade knappt och så skulle han stöta på fransoser, man skulle vara nöjd med att vara bland de tre, säger Robert Bergh i TV12 efter segern som var värd 45 000 euro. 

”Måste ju få blodad tand” 

Om cirka två veckor är det dags för storloppet Prix d'Amérique, ett lopp som hittills ekar tomt vad gäller svenska hästar. Experterna i tv-studion, Sandra Mårtensson och Micke Nybrink började direkt spekulera om Power kanske skulle kunna representera de blågula färgerna. 

– De måste ju få blodad tand, han stormtrivs på den där banan, säger Micke Nybrink.

 I TV12 fick Robert Bergh frågan – rakt på sak – om ett deltagande i världens tuffaste travlopp skulle kunna vara aktuellt: 

– Luckan är öppen nu, det kan jag säga, kanske, kanske, säger Robert Bergh i TV12.

Guzz Mearas som tränas av Johan Untersteiner kördes av Pierre Vercruysse till en fjärdeplats medan Riordans träningsadept Aetos Kronos slutade oplacerad i loppet.