Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Plockar ner SD-reklam – efter starka kritiken

Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAES KÄRRSTRAND / TR Media/KANAL 75

Sverigedemokraterna har annonserat på Åbytravet.

Nu väljer Åby att plocka bort reklamen efter starka reaktioner.

– Vi har insett att vi har fått mycket kritik och att det har lett till problem, säger Tore Lund, vice ordförande i Åby Travsällskap, till QX. 

Under veckan har travtittare och besökare kunnat skåda en stor reklamskylt från Sverigedemokraterna på bortre långsidan inne på Åbytravet.

Så blir det inte längre.

Efter att Åby Travsällskap haft styrelsemöte har sällskapet nu valt att plocka ner skylten, rapporterar QX och facktidningen Travronden. 

– Vi hade styrelsemöte i tisdags. Då tog jag upp den här frågan. Vi fattade beslut på mötet om att se över vår policy kring annonser. Jag personligen har kontaktat SD för att se över detta. Vi har insett att vi har fått mycket kritik och att det har lett till problem, säger vice ordförande Tore Lund till QX.

– Vi har insett att detta skickar fel signaler. Jag har pratat med våra partners och detta kommer inte att vara ett problem framgent.

Sverigedemokraternas reklam plockas ner

Sällskapets ordförande Peter Bronsman säger till Travronden att reklamförsäljning är utlagt på tredje part, men att han nu vill se över ST:s policys om att inte tillåta politiska budskap på travbanorna.

– Vi haft ett styrelsemöte där vi diskuterat det och vi har ställt frågan till förbundet, hur de tycker att banorna ska göra. Det finns inget styrelsebeslut på att ta ned den, vår hållning är dock att man ska akta sig för politiska budskap och håller på att ta fram en egen policy och under tiden så ställer vi självfallet frågan till Svensk Travsport om deras policy, säger Bronsman till tidningen.

Skylten kommer emellertid inte plockas ner permanent utan under tävlingsdagen Pride Racing som avgörs den 29 september.