Piraten fick tufft spår i VM-loppet

Publicerad

Det tio hästar stora startfältet till lördagens VM-lopp på Yonkers Raceway lottades under en pressträff i ett casino i New York på tisdagen.

Loppets ende blågule representant On Track Piraten drog ett uselt spår tio bakom bilen.

Startspåren till lördagens VM-lopp i trav lottades under en presslunch på Manhattan på tisdagen amerikansk tid.

Åke Svanstedt vann loppet i fjol med Resolve och är med i år igen. Sarah Svanstedt, gift med Åke, en av gästerna under lunchen, var en av flera som fick hjälpa till med dragningen.

Loppet med nästan 4,7 miljoner kronor till vinnaren avgörs över 2 011 meter och blågule On Track Piraten lottades på det högsta numret, spår tio bakom bilen,

Eskilstunatränade Oasis Bi (spår två), Halmstadtränade Twister Bi (spår fyra) och Shadow Woodland från Solvalla (spår fem) är andra svenskhästar på plats men tävlar i VM-sammanhanget för födelseländerna, Italien respektive Finland.

Åke Svanstedt lottades till spår sex med titelförsvaren Resolve.

VM-loppet - eller Yonkers International Trot - körs på lördag kväll, svensk tid, på Yonkers Raceway i New York.

Yonkers International Trot

2 011 meter autostart

1. Marion Marauder – Scott Zeron (Kanada)

2. Oasis Bi – Kim Eriksson (Italien)

3. Dreammoko – Gabriele Gelormini (Frankrike)

4. Twister Bi – Christoffer Eriksson (Italien)

5. Shadow Woodland – Tim Tetrick

6. Resolve – Åke Svanstedt (USA)

7. Midnight Hour – Ilkka Nurmonen (Finland)

8. In Secret – George Brennan (USA)

9. Tripolini V.P. – Jeppe Juel (Danmark)

10. On Track Piraten – Johnny Takter (Sverige)

Förstapris: 4 687 975 kronor

Av Mikael Wikner/Kanal 75

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag