Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter visste inte att han vunnit miljoner

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

När Peter fick ett samtal från ATG klockan 21 på kvällen hade han ingen aning om vad det handlade om. 

En liten stund senare satt han och gapade framför datorn. 

3,8 miljoner kronor rikare.  

– Det var galet, säger han.  

För fyra veckor sedan bestämde sig Peter för att börja spela på Harry Boy. Ett datasystem som sätter ihop ett V75-system till dig för valfri summa. 

Resultatet första veckan: Vinst på 307 kronor. 

Andra veckan: Vinst på 23 000 kronor. 

Tredje veckan: Plump i protokollet, noll kronor. 

Fjärde veckan: Vinst på 3,8 miljoner kronor. Insatsen: 144 kronor. 

Den osannolika statistiken återger miljonvinnaren själv när SportExpressen når honom på måndagen. 

– Jag spelat på lotterier i flera år. Sedan pratade jag med en på jobbet och frågade om man verkligen kunde vinna på Harry Boy. Så jag började spela för fyra veckor sedan. Nu kommer alla på jobbet spela, säger han och skrattar. 

”Det var en otrolig känsla” 

Hur mår du i dag? 

– I lördags skakade jag. Jag kunde inte sova på hela natten för jag bara tänkte på det. När jag väl somnat och vaknade upp tänkte jag att allt var en dröm. Jag gick fram och tillbaka hela söndagen och tänkte att det inte kunde vara sant. Det var en otrolig känsla. 

Det var först efter att Peter blivit uppringd av ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog som han gick in på sitt ATG-konto för att kolla. 

– Jag tänkte först att jag såg fel. Sedan skrek jag: ”Jag har vunnit 3 miljoner! Nej, nästan 4 miljoner!” Det var galet, säger han. 

– Jag ringde tillbaka till honom och sa att jag inte fattade någonting innan. Jag sa till honom att jag behövde en whisky, men jag hade ingen hemma, säger han och skrattar. 

”Jag ska inte gå loss” 

Vad ska du göra för pengarna? 

– Jag har ett banklån som jag ska betala av. Men det första jag ska göra är att köpa ett hus. Jag ska investera i ett hus och köpa en bil. Men jag ska inte gå loss, utan betala av mina lån. 

Någon tidig pension blir det inte. Det försäkrade han sin chef om på lördagskvällen. 

– Min chef sms:ade mig i lördags och jag skrev tillbaka till honom att jag firade för att jag vunnit 3,8 miljoner. Han svarade: Du ljuger! Jag sa: Nej, det är sant. Sedan frågade han: Du kommer väl inte sluta nu? När jag svarade nej pustade han ut, säger han och skrattar.