Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Peter och Anna-Lena låg bakom jättevinsten

Anna-Lena Andersson filmas när det förkunnas i tv-rutan att paret vunnit över 7 miljoner kronor på V75

Peter Mjörnestrand och Anna-Lena Andersson har haft det tufft ekonomiskt under Coronapandemin. 

Nu träder de fram som paret bakom en av lördagens jättevinster på V75. 

– Man är så chockad. Det var kaos i huvudet, säger Anna-Lena Andersson efter vinsten. 

Som arbetare inom showbranschen har det varit ett tufft år för Anna-Lena Andersson och Peter Mjörnestrand.  

Paret har precis som flera andra inom branschen haft ett jobbigt år ekonomiskt – då jobbtillfällena uteblivit på grund av Coronapandemin. 

– Det har stått still i över ett år, säger Peter Mjörnestrand. 

Men i lördags förändrades allt för paret. En dryg halvtimme innan spelstopp på V75 i lördags bestämde de sig för att lämna in en rad ihop. Något de inte gör speciellt ofta. 

– Vi låg på soffan och då läste jag på nätet att det var jackpot. Så då frågade jag: Ska vi klämma in en rad? Så blev det så. Jag tittade inte på vilka hästar som var spelade. Då blir man väldigt påverkad. Jag läste att framspårshästarna skulle ha fördel så jag valde lite låga nummer. Sedan tittade jag på vilka spikar som var betrodda och körde på det, säger Anna-Lena Andersson. 

”Sista loppet var fullständigt galet” 

Spikarna: Call Me Brodda i V75-4 och Maestro Crowe i V75-7. Den sistnämnde galopperade två gånger, men lyckades osannolikt nog vinna loppet ändå. Vilket bäddade för vinsten på över 7,4 miljoner kronor. Raden kostade 108 kronor. 

– Det var så roligt när Hans G ringde och jag fick numret till Johan Untersteiner (som körde Maestro Crowe). Han var så cool och sa att han inte var bekymrad, säger Anna-Lena. 

– Det sista loppet var fullständigt galet, fyller Peter i. 

Har ni hunnit landa än? 

– Det känns som att vi har landat lite i dag. Vi har sovit lite bättre i natt. Det var inte mycket sömn mellan lördag och söndag, säger Anna-Lena. 

– Men det är fortfarande svårt att förstå omfattningen och vidden av det här, säger Peter. 

”Det är helt surrealistiskt” 

Har det blivit något firande?

– Man tror att man tänker på att fira. Men man är så chockad. Det var kaos i huvudet. Som tur var hade vi en dotter i huset som förstod att hon skulle öppna en flaska champagne. Så hon fick serva oss, säger Anna-Lena. 

Paret berättar vinsten framför allt innebär ett stort ekonomiskt lugn. 

– Det handlar inte om att man får in ett berg med pengar. Den sköna känslan är att man får ett lugn. Vi har inte kunnat plocka ut så mycket lön. I bland tänker man: Det här händer bara andra. Så det är helt surrealistiskt, säger Peter Mjörnestrand. 

Filmade Anna-Lenas reaktion 

I samband med vinsten filmades Anna-Lenas reaktion när hon får reda på att de blivit mångmiljonärer. 

”Nu jävlar ska vi ut och åka båt i sommar”, utbrister en chockad och överlycklig Anna-Lena Andersson i klippet. 

– Vi är ju lite halvoffentliga redan. Så när Hans G Lindskog (vinnarambassadör på ATG, reds anm) frågade tänkte vi att det kunde vara positivt. Då la vi upp ett Facebookinlägg, säger Peter Mjörnestrand.