Foto: TV12Foto: TV12
 Foto: TV12

Peter Forsbergs häst
vinner Kungapokalen

Publicerad

Det blev succé för den före detta hockeystjärnan Peter Forsbergs häst Diamanten i Kungapokalen.

Efter ett dramatiskt upplopp vann hästen storloppet, tillsammans med Christoffer Eriksson i sulkyn.

Segern var värd en miljon kronor.

Kungapokalen 2017 gick till Diamanten.

Det blev ett synnerligen dramatiskt lopp – där segern länge såg ut att gå till förra årets kriterievinnare – Deimos Racing.

Denne tog nämligen ledningen i ett tidigt skede, och sedan loppet gått i långsam takt såg Erik Adielssons styrning ut att nå hela vägen in i mål.

Nyckeln till segern: Ryckte skorna

Men över upploppet small det till ordentligt på andra håll. Christoffer Eriksson bakom Diamanten tråcklade sig igenom fältet, och ner på open stretch med drygt hundra meter kvar.

Där fick hästen bra fart, och slungade sig förbi Deimos Racing i sista stund. Därmed vann man en miljon kronor, som tillfaller ägaren: Hockeyspelaren Peter Forsberg.

– Enorm glädje såklart, på en bana jag brukar köra på. En stor ära att få köra nu när Robert Bergh var avstängd, säger kusken Christoffer Eriksson.

Kretsen kring hästen valde att chansa och köra barfota i dag – något som föll väl ut.

– Jag hade lite tur hela vägen, så det var kul. Det var precis på nålar hela tiden, det är också gambling av tränaren, säger Eriksson i TV12.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag