Persson: "Ingen såg mig – jag fick skrika"

Publicerad

Håkan K Persson var med om en läskig olycka under tisdagen. 

Proffstränaren fick en häst över sig och vred av benet. 

Nu blir han borta en längre tid. 

– Ingen såg mig heller så jag fick ju skrika av det skälet också, säger han till Travronden.  

Det var när proffstränaren Håkan K Persson skulle hämta in en häst från hagen som olyckan inträffade. 

– Han ville helt enkelt leka med mig och rätt vad det var så hade jag honom på axlarna vilket ju gjorde att jag ramlade illa och vred underbenet i 90 grader, säger han till Travronden. 

Tränaren fick hästen över sig och säger till Facktidningen att han fick tre frakturer i foten. 

"Det gjorde ont, det kan jag lova" 

Vid olyckstillfället var Håkan K Persson ensam – och skrek därför högt för att få så snabb hjälp som möjligt. 

– Ja, det gjorde ont, det kan jag lova. Ingen såg mig heller så jag fick ju skrika av det skälet också. Ambulansen kom och det var en uppenbarelse när jag fick morfin, det kan jag säga, säger han till tidningen. 

Efter olyckan skickades han direkt till sjukhus och blir nu liggandes med gips i sex till åtta veckor. 

Halmstadtränaren har 22 hästar på träningslistan och har under året dragit in 150 000 kronor i inkörda pengar. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag