Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perfekt genrep – From The Mine är redo för Silverhästen

From The MineFoto: David Schreiner/TR Media

Catarina Norqvists skimmel med det passande namnet From The Mine har gjort en sagolik resa.

I kväll genrepade han på bästa sätt inför finalen i gulddivisionen.

Åttaåriga From The Mine har gjort en häftig resa från att vara en duglig vardagshäst till att slå landets bästa travare. Umeås Catarina Norqvist är kvinnan bakom stjärnan och det är jättebra för travsporten att det inte bara är de stora namnen som tränar de bästa hästarna.

From The Mine vann i gulddivisionen i oktober och i går fick hästen en perfekt genomkörare inför finalen. Hästen ledde från start till mål på Bergsåker och visade att han redo för Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla lördag den 28 november.

Där väntar stenhårt motstånd som Very Kronos, Cyber Lane och Zarenne Fas.

– From The Mine har aldrig förstått att han är liten och hästen älskar att springa och träna, kommenterade Norqvist.

■■Magnificent Tooma kan vara ett nytt förvandlingsnummer hos Daniel Redén. Fyraåringen imponerade i regidebuten och kommer att klättra i klasserna.

Kallbloden gjorde ett gästspel på Solvalla när Verner skulle hyllas och vi fick se en imponerade vinnare i norske Våler Nikolai. Hästen tränas av den nya kallblods-kungen Öystein Tjomsland och det borde finnas mycket utveckling kvar i hästen. Han är bara fem år gammal och kallbloden brukar behöva ett par säsonger för att växa in i den äldre eliten.

Janne Korpi är en son till finske travtränaren Pekka Korpi. Janne är en duktig snowboardåkare och har varit med i flera Olympiska vinterspel. Nu är det travsporten som gäller och i kväll vann han Amatörpokalen bakom Petri Salmela-tränade Kaptah.

V86-omsättningen ökade

Genom ett nytt samarbete mellan ATG och Norsk Rikstoto deltog norska spelare i V86-potten och omsättningen ökade jämfört med förra veckan. V86-spelet nådde starka 31,6 miljoner kronor, vilket var 3,6 miljoner högre än förra veckan när Solvalla och Åby delade på tävlingarna.