Perfect Spirit visade klassen i storloppet

Publicerad
Uppdaterad

Det blev aldrig särskilt spännande när Kungapokalen avgjordes på Åby. 

Perfect Spirit var starkast från start. 

Och vann på segertiden 1.11,1. 

– Det är en ruggigt fin häst för framtiden, säger tränaren Daniel Redén till V75 Direkt efter loppet. 

Perfect Spirit var tydlig favorit inför den avslutande V75-avdelningen på Åby – Konung Gustafs Pokal. 

Och hästen visade verkligen varför.   

Med Örjan Kihlström i sulkyn tog Perfect Spirit hand om ledningen direkt – och behöll den sedan hela vägen in i mål. 

Segertiden? 1.11,1. 

– Vilken häst alltså. Man får lite extra press på sig när man får en sådan här häst. Men det här var perfekt. Jag tyckte det var lite för hetsigt, men det gör prestationen ännu bättre. Vi tar ett lopp i taget, säger en samlad Daniel Redén, som tränar hästen, efter loppet.

”Absolut inte”

Många vill nu se hästen i Elitloppet – det vill inte Redén. 

– Absolut inte. Nu har vi kämpat för det här. Han har några fina lopp framför sig om det vill sig väl, säger han. 

Kusken Örjan Kihlström menade att det inledningsvis gick lite snabbare än vad han planerat. 

– Ruggigt bra prestation. Han var pigg under hela vägen och hade ändå krafter kvar. Det gick snabbare än vad jag hade tänkt. Men samtidigt kändes han väldigt fin, säger han i TV4:s sändning och tillägger:

– Han fortsätter att visa att han är väldigt bra. 

”Det är extra stort...” 

För Kihlström slutade dagen dessutom med en minst sagt imponerade dubbel – då han tidigare under dagen vann Drottning Silvias Pokal med Dibaba. 

– Det är extra stort. Det är stort att bara vinna ett av de här loppen. Det känns fantastiskt bra, säger han. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag