Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann 20 miljoner kronor – nu träder ”Otto” fram

Foto: MIKAEL WIKNER / Kanal 75
Foto: MIKAEL WIKNER / Kanal 75 AB

Per ”Otto” Ottosson är en välkänd profil inom svensk travsport. 

Nu träder han fram som vinnaren av 19,8 miljoner kronor på V86 under onsdagskvällen. 

– Jag känner mig ganska lugn just nu, säger han. 

Det smällde till rejält på V86-spelet under onsdagen. 

När sista loppet var avgjort visade det sig att endast en person lyckats pricka in åtta rätt, och därmed plockat hem sanslösa 19,8 miljoner kronor. 

Nu träder vinnaren fram. 

Nämligen Axevalla-profilen Per ”Otto” Ottosson, som är ett känt namn inom travsporten. 

Hur mår du i dag? 

– Jag känner mig ganska lugn just nu. Jag har smålandat litegrann så det känns fantastiskt härligt. Lite stolt är man också över att få lyckas med något sådant här. 

Tackar stjärnan: ”Måste erkänna” 

Per Ottosson vill börja med att tacka den förre NHL-stjärnan Kristian Huselius för vinsten. Det var nämligen han som tipsade om att spika skrällvinnaren Pantani i den första avdelningen. 

– Vi har analyserat trav i många år tillsammans. Vi har alltid pratat mycket trav genom åren. Jag måste erkänna att Kristian hade en stor del i den här vinsten. Han ringde mig på eftermiddagen och sa att han hittat en riktig vinnare i den första avdelningen. Han hade varit inne i norska lopparkivet och sa att det var en riktigt jävla bra häst. Så det gjorde att jag spikade den. Det hade jag aldrig gjort annars. Det var första steget, berättar Per Ottosson. 

”Då var jag chockad”

Inför det sista loppet hade han med alla hästar, och visste därmed att han skulle vinna mycket pengar. 

– Jag var oerhört tacksam när Bergh vann i sjunde avdelningen. Jag visste att jag skulle vinna en bra slant. Sedan blev det rätt dramatiskt. När superskrällen vann var jag chockad. 

Hur gick känslan när du förstod att du var ensam? 

– Jag förstod att chansen fanns innan. Sedan tittade jag på kupongen och den visade 19 miljoner ganska snabbt. Så jag såg direkt att jag blev själv. Jag har tidigare i livet varit rädd att vinna så mycket pengar. Men i dag är jag 59 år och hoppas kunna ta det på rätt sätt, utan att man blir helt dum i skallen. 

Vunnit tidigare miljoner tidigare

Per Ottosson har dessutom en historia av att vinna på trav tidigare. 

– Man får sådana här chanser då och då. Du behöver nästan ha tio sådana här chanser. Jag har vunnit och varit nära många gånger. Jag vann 2,1 miljoner kronor på V64 2015 bland annat. 

Ottosson jobbade som spelexpert på Axevalla i 20 år innan han 2016 valde han att sluta. Anledningen: ”Otto” är mannen bakom Törebodafestivalen och till slut blev det för mycket att vara både spelexpert och festivalgeneral. 

– Jag hade gjort 21 raka trippeltrav och kände att det räckte. Det blev för stort med Törebodafestivalen. 

Därför träder han fram: ”Hade kommit ut ändå”

Var det ett enkelt val att träda fram? 

– Ja. Det hade kommit ut till slut ändå. Jag är en ganska stolt vinnare. Det är kul att få visa att man kan. Det är en sport i sig. Jag funderade ett tag på det. Men jag valde att köra, säger han. 

Vad planerar du att göra för pengarna? 

– Nu är det ju väldigt konstiga tider. Men det är klart att jag kommer vilja resa en del. Sedan blir det en slant till barnen och familjen. Kanske att det blir en ny båt också. Jag hoppas kunna leva vidare. Det är skönt att kunna fokusera på Törebodafestivalen också. Jag har själv skapat den och det känns skönt att inte känna någon ekonomisk press. Jag hoppas kunna fortsätta njuta av livet och vara frisk.