Foto: KANAL 75
 Foto: KANAL 75

Pedersen: ”Frågan är om den blir av?”

Publicerad

När Solvalla i februari presenterade ”The Showdown” blev Åbys sportchef Jon Walter Pedersen tagen på sängen. 

Nu menar han att det snarare har gynnat Åby Stora Pris, som körs fyra dagar efter.  

I stället är han tveksam till om duellen ens blir av. 

– Det kan inte vara två hästar som möts hela säsongen, säger han. 

Den elfte augusti är det dags för Åbys Stora Pris och bara några dagar efter går "The Showdown" av stapeln på Solvalla. 

Upplägget för duellen är att värdens två bästa hästar ska mötas. 

I ett tidigare pressmeddelande meddelade Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen att två av Frankrikes bästa hästar - Bold Eagle och Bird Parker siktar mot hans storlopp. 

Hur ser du på att loppen ligger så tätt? 

– Jag är inte speciellt orolig. Det är långt fram dit och man vet inte vilka hästar som är i form. Jag har redan fått besked att två av Frankrikes största hästar siktar mot vårt lopp. Sen får vi se vad Sveriges bästa, Readly Express, tänker göra.  

– Jag känner så här gällande duellen på Solvalla, frågan är om den blir av?

”Frågan är om den blir av?”

Jon Walter Pedersen utvecklar: 

– Ska du ha en sådan här duell så gäller det att knyta till sig något som drar publikmässigt. Det kan inte vara två hästar som möts hela säsongen, utan det måste vara något utöver det vanliga. 

Du tror att den kan ställas in? 

– Om v får någon av de andra bra hästarna också, så jag vet inte om den kommer att bli körd eller inte, det har jag ingen aning om. 

– Men vi kommer att köra vårt race i alla fall. 

”Allt snack har blivit bra marknadsföring”

Jon Walter Pedersen är optimistisk inför Åby Stora Pris som i år körs med ett nytt upplägg. 

Loppet som varit ett heatlopp, kommer nu att köras över 3140 meter. 

–  Det är ett nytt lopp i och med att vi har ändrat distans.

–  Hela det här snacket som har varit kring duellen eller ”The Showdown” som de kallar det, har blivit bra marknadsföring för vårt race. Allt ont har alltid något gott med sig. Så jag är inte speciellt orolig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag