Foto: TB / HASSELBLAD H5DFoto: TB / HASSELBLAD H5D
 Foto: TB / HASSELBLAD H5D

Franska duon klara – för Elitloppshelgen

Publicerad

Det blir franskttätt när Elitloppshelgen på Solvalla körs om två veckor. 

I dag skriver Paris Turf att Sebastien Guaratos Carat Williams och Ever Pride kommer till Solvalla. 

Uppgifter som Solvallas sportchef Anders Malmrot bekräftar. 

– De säger att de ska komma, jag pratade med en av ägarna i går, säger Anders Malmrot om Carat Williams, samtidigt som han bekräftar att Ever Pride är helt klar. 

Elitloppshelgen närmar sig med stormsteg och i dag blev två nya hästar klara för årets stora travfest. 

Hästarna det rör sig om är Sebastian Guaratos Carat Williams och Ever Pride.  

Där den förstnämnda, enligt franska Paris Turf, kommer till start i storloppet Harpers Hanovers. 

”Är sagt att de ska komma” 

Enligt Solvallas sportchef saknas det fortfarande några få detaljer, men bekräftar att hästen är så gott som klar. 

– De säger att de ska komma. Jag pratade med en av ägarna i går och vi får göra klart det 100 i morgon. Men det är positiva tongångar. Det är sagt att de att de ska komma, säger han. 

”Han är helt klar”

Vad gäller Ever Pride är det dock klappat och klart. Hästen kommer att starta i fyraåringseliten. 

– Han är helt klar, säger Malmrot. 

I SportExpressens podcast Systemet bekräftade Anders Malmrot dessutom att ännu en Sebastien Guarato-häst, Billie de Montfort, kommer till start i Sweden Cup. 

Sedan tidigare väntas dessutom superhästen Bold Eagle starta i Elitloppet. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag