Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pass upp för draget i V86-avslutningen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Kvällens V86-omgång avgörs på Jägersro och Solvalla. 

Här bjuder Fredrik Pettersson Wentzels på några idéer inför omgången. 

En trolig spik

11 Testa Di Cavolo, V86-6

Testa Di Cavolo har länge visat fin kapacitet men inte riktigt fått det att lossna. Senast gick han med skor och vann mycket enkelt i ett ganska bra gäng över aktuell distans. För tre starter sedan satt han i rygg på Made Of Stars (som blir favorit i kvällens lopp), satt i dennes rygg i sista sväng med väldigt mycket krafter kvar, men hoppade tyvärr bort sig då – Jag tror Testa Di Cavolo hade vunnit det loppet felfri. Söker du en spelvärd spik? 11 Testa Di Cavolo är svaret. 

Ett roligt drag

2 Voice Of Reason, V86-8

Möter storfavoriten 3 Crown Wise As i avslutningen, men mötte lite mer rutinerat motstånd senast. Då gjorde han ett fint lopp som fyra i mål, men det hade lika gärna kunnat vara en seger. Nu har Voice Of Reason två lopp i kroppen efter paus och formen bör närma sig zenit. Erik Adielsson hoppar upp för första gången och utgångsläget är helt perfekt. Pass upp! 

Två heta ändringar

3 Gandhi Boko (V86-4) tävlar ev. i en amerikansk vagn. I så fall första gången på över ett år.

7 Made Of Stars (V86-6) går naturligtvis med skor. Det har han gjort en gång sedan 2019, då blev det galopp.

Två relevanta intervjuer

Andreas Lövdal hos Timo Nurmos om 7 Man At Work, V86-4: 

– Han hade en ganska komplicerad skada och har varit borta länge. Kvalloppet är det snabbaste han gått och han är ju lite stor och klumpig av sig, det kan vara så att han behöver något lopp innan det är full form. Men det ser ändå inte ut att vara det värsta loppet på onsdag. Jag tror inte att skor runt om blir något större problem för honom, han gick ju med träningsbalans i kvalet.

Johan Untersteiner om Crown Wise As, V86-8

– Crown Wise As är en fint stammad häst och insatsen på Jägersro var riktigt bra. Han fick stryk av en äldre häst men jag var jättenöjd med honom och tror på en bra insats igen.

Han har tränat med hakar och går med det i lopp för första gången och jag tror att han kommer i väg bra från början. Inga ändringar på onsdag på honom.