Foto: / KANAL75
 Foto: / KANAL75

"Översta kotan på ryggen avslagen"

Publicerad

Det var under tisdagens V64-tävlingar som Helena Ehn råkade ut för en olycka.

Montéryttaren föll av sin häst och ramlade i backen. 

Nu har hon opererats och kommer att gå med gips under några veckor. 

– Översta kotan är avslagen på ryggraden, men det är ingen blödning och den får läka av sig själv, säger hon till Gavletravet.

 

Under tisdagens V64 på Gävletravet var montéryttaren Helena Ehn med om en läskig olycka. 

Helena Ehn, som körde det första loppet, föll av hästen Curly Pine och föll i backen. 

Direkt efter olyckan fördes hon till sjukhus med ambulans och sa under tisdagskvällen i en kommentar till Travronden att hon väntade på röntgenbesked. 

– Jag är på röntgen och väntar på besked från läkare om vad som ska hända. Jag har ont i högerarmen och kommer att bli kvar på sjukhuset över natten, sa hon då. 

"Mår efter omständigheterna bra" 

Nu har montéryttaren opererats med en fraktur i högra armbågen och det är ännu oklart exakt hur länge hon blir borta. 

– Nu får armbågen läka, så får vi se om läketiden blir den förväntade. Sedan är översta kotan avslagen på ryggraden, men det är ingen blödning och den får läka av sig själv, säger hon till Gavletravet. 

Det nuvarande tillståndet beskriver hon som förhållandevis bra.  

– Jag har ätit lite i dag och mår efter omständigheterna bra. Vi får avvakta till i morgon och se om jag får åka hem, säger hnon. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag