Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade beslutet: Persson lägger ner

Foto: TR Media

Stefan Persson, 46, avvecklar sin egen tränarverksamhet och planerar försäljning av sitt stall inne på Halmstads stallbacke. 

Han kommer i stället att bli anställd tränare: 

– Det är många omständigheter som kom nu på samma gång som gjorde att det blev så här, säger Persson. 

Halmstads proffstränare Stefan Persson har beslutat sig för att lägga ned sin egen tränarverksamhen. Det berättade han i en intervju med Sulkysport under tisdagen. 

Han förklarar nu att han i stället kommer han att bli anställd ansvarig tränare. Uppdragsgivaren Marjaana Alaviuhkola som bland annar är Svensk Travsports ordföranden.  

– Jag ska jobba för Hästgården i Holm åt Marjaana, åt det bolag som hon och hennes barn som står bakom. Det är familjens hästar som jag ska jobba med. 

”Tappat rätt mycket hästar” 

Tar du med dig några egna hästar?

– Vi får se hur det blir. Jag kommer inte att bedriva någon tränarverksamhet längre. Jag äger en del hästar själv så det är möjligt att jag tar med mig någon av dem. 

Är det beslut som växt fram?

– Ja, det är väl lite både och. Det är många omständigheter som kom nu på samma gång som gjorde att det blev så här. Dels så fick jag en intressent för stallet och sen dök det här jobbet upp, säger han och fortsätter:

– Sen har jag tappat rätt mycket hästar. Det har blivit lite tunt med hästar att träna och det har inte varit så stort intresse på att köpa nya hästar heller. 

”Inte gjort det under pistolhot” 

Då känns det som ett passande beslut att ta nu?

– Ja, det tycker jag. Jag har inte gjort det under pistolhot. Det är ett beslut som vi har tagit gemensamt. När man driver en sådan här stor tränarrörelse så är det inte bara jag. Det är hela familjen som är engagerad. Framförallt har min fru arbetat väldigt hårt under lång tid, det kan vara skönt för henne att ta det lite lugnare ett tag. 

Vidare erbjuder Stefan Persson gärna sina tjänster till andra som vill anlita honom som kusk: 

– Jag tycker att det är kul att köra lopp så det gör jag gärna om någon vill ha mig till det, avslutar han.