Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Outsidern kan bli klar för Elitloppet i helgen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Joakim Lövgren och Racing Mange är ett av de inbjudna ekipagen som på lördag tävlar om en elitloppsbiljett. 

Och den här gången har de förutsättningarna på sin sida. 

– Nu har han fått ett spår som ger honom en chans att tävla om segrarna också, säger tränaren. 

I fjol tjänade Racing Mange in 1,7 miljoner kronor och vann storloppet Kymi Grand Prix. I år har det varit desto mer stolpe ut för Joakim Lövgrens träningsadept. 

Men på lördag har de spår fyra bakom bilen i loppet som går under namnet ”Vägen till Elitloppet”. 

– Han har varit bra i de här starterna på slutet. Han har haft otroligt svåra lägen så hans prestationer har inte räckt så långt men han känns formstark och spänstig. Nu har han fått ett spår som ger honom en chans att tävla om segrarna också, säger Joakim Lövgren. 

”Gjort enorma prestationer”

Racing Mange är en av hästarna som tagit sig till loppet via ett wildcard från arrangerande banan Gävletravet.

– Vi hade samma uppfattning jag och Gävles sportchef, att hästen har gjort enorma prestationer men kommit otroligt tråkigt på det i loppen och då blir det inga vettiga placeringar. Han var fyra på Jägersro efter ett enormt slutvarv. Nu sist på Åby gick han också jättebra. Det är samma prestationer som i fjol men då hade han bättre lägen och var med och vann loppen. I den här klassen avgörs mycket i spårlottningen och vi har haft en period utan bra spår. 

Inte givet att tacka ja till Elitloppet 

Att tacka ja till en elitloppsbiljett om skulle bli seger är inte givet menar Joakim Lövgren. Samtidigt så tål det att funderas på. 

– Nu i år blir det ett annat Elitloppet med få gästhästar. Det spelar roll och det skulle i så fall gynna Racing Manges förutsättningar, det går inte att komma i från. Det blir inte riktigt den internationella prägeln på loppet i år. Det är som det är, vi börjar med att sikta mot lördagen. 

Loppet på Gävle brukar vanligtvis gå under namnet H.K.H. Prins Daniels lopp men på grund av de ändrade förutsättningarna i och med coronaviruset blir det ”bara” en gulddivisionsfinal. 

”Måste lyfta sig ytterligare” 

Joakim Lövgren har tidigare vunnit loppet, då med Brioni 2012, året efter att han vunnit Elitloppet med samma häst. 

Det återstår att se om Jägersrotränaren får det kvitto han behöver för att tro på Racing Mange som en potentiell elitloppsdeltagare. 

– Han måste lyfta sig ytterligare en växel om han ska klara av att vinna lopp när de där bästa hästarna är med.