Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Oturligt nog har det varit många kvinnor”

Dakota Graham
Melanie Tyndall
Mikaela Claridge

Australiensk galoppsport har skakats av två tragiska dödsfall på kort tid. 

Något som fått många att höja på ögonbrynen över säkerheten inom sporten. 

Nu ger jockeyn Dakota Graham sin syn på dödsfallen. 

– Oturligt nog har det varit många kvinnor den senaste tiden, säger hon till news.com.au.  

Den australienska galoppsporten har ett par mörka veckor bakom sig. 

Det efter att jockeyprofilerna Melanie Tyndall och Mikaela Claridge gått bort i galopprelaterade olyckor inom loppet av endast två dagar. 

”Åh nej. Jag får en tår i ögat när jag hör att Melanie Tyndall gått bort. Hon hade verkligen ett hjärta av guld. Vad har vi gjort mot racinggudarna? Varför?”, skrev Jockeykollegan Dominic Tourneu efter Melanie Tyndalls bortgång. 

– Jag har pratat med så många människor den här morgonen och jag tror att vi alla känner samma sak – vi är chockade och tomma, sa galopptränaren Donna Gaskin efter Mikaela Claridge död.  

Nu har frågetecken återigen höjts kring säkerheten inom sporten. Vissa menar bland annat att det inte är någon slump att de två dödsfallen involverat två kvinnor. 

Kollegan: ”Det går inte att förutse”

I en lång intervju med australienska news.com.au får jockeytalangen Dakota Graham, 21, en fråga om de två dödsfallen. 

– Det är oturligt, men jag tror inte att det finns någon anledning till att det är två kvinnor. Det går inte att förutse vem som kommer komma till skada. Oturligt nog har det varit många kvinnor den senaste tiden, säger hon till sajten. 

Vidare menar hon att man som jockey inte har råd att tänka på vad som skulle kunna hända. 

– Jag försöker att inte tänka på det för mycket. Om du gör det kommer det att påverka dina lopp. Med de senaste dödsfallen i åtanke måste du försöka att inte tänka på det, säger hon till news.com.au.