”Otroligt tufft lopp – vi kör på chans”

Foto: Malin Albinsson / TR Media / Malin Albinsson
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

I helgen vankas trav i dagarna tre på Jägersro. Lunch-trav på fredag, fina V75-tävlingar med jackpot på lördag och extra V75 med Svenskt Travderby på söndag.

– Det är väldigt roligt bara att få vara med i dessa sammanhang, säger Christoffer Eriksson.

Som kusk har Christoffer Eriksson varit med i Svenskt Travderby tidigare, men som tränare blir det nu debut i storloppet.

Efter en snabb öppning satt hans Digital Races i täten i kvalet efter en bit. Han släppte då till favoriten Calgary Games och fick sen en fin resa i rygg.

Han kunde inte hänga med förhandsfavoriten över upploppet, men höll stabilt till andraplatsen. Han fick sedan spår tio i finalen.

– Han gjorde en bra insats i uttagningsloppet och formen borde vara fortsatt fin. Loppet nu är ju otroligt tufft och vi får köra på chans. Det är väldigt roligt bara att få vara med i dessa sammanhang och vi får kanske främst slåss om en mindre peng. Vi kommer lätta honom fram och testa rycktussar för första gången, säger Christoffer Eriksson.

”Kommer göra ett bra lopp”

Till lördagens V75-tävlingar har Eriksson hela fem hästar till start. Den första chansen är 1 Protector Tile i V75-2 som vann två raka efter vila innan han galopperade senast.

– Han fungerade inte på barfotabalansen senast. Nu blir det skor bak och han känns fortsatt fin i träningen. Jag hoppas vi kan utnyttja innerspåret fullt ut.

En som visade toppform senast är Rackham som debuterar i silverdivisionen (V75-3) från luriga bricka åtta.

– Han var riktigt bra senast och känns fortsatt bra hemma. Klaffar det bara tror jag han kan vara långt fram.

I samma lopp startar Ingo från spår nio.

– Han har tränat bättre än han tävlat på sistone.

2 Bistro Oak har en tuff uppgift i V75-4, men mer uppåt låter det kring 3 Rarity A.F. i V75-6.

– En riktigt bra häst som gjort många fina lopp på slutet och jag tror hon kan vara med långt fram, avslutar Eriksson.