Foto: Travronden
 Foto: Travronden

Otäcka scenerna: Blir nedtrampad av hästar

Publicerad

Otäcka scener på Östersundstravet.

Montéryttaren Olivia Uggla fick föras till sjukhus efter att ha fallit av sin häst – och blivit trampad på av två andra hästar, skriver Travronden. 

– Hon har varit vid gott humör och har inget känselbortfall, säger Jan Quicklund till sajten.

Det var under det första loppet för kvällen på Östersundstravet som olyckan var framme.

Montéryttaren Olivia Uggla föll av sin häst Yankee Flair och fick sen se två hästar trampa på henne då hon låg i backen. Uggla fördes med ambulans till sjukhus och de första rapporterna från Östersunds sjukhus gör gällande att läget är förhållandevis bra, skriver Travronden. 

– Vi bedömer läget som rätt så lugnt. Olivia har ont i höften och i axeln efter fallet och blev också trampad på. Men hon har varit vid gott humör och har inget känselbortfall, men vi tog det säkra före det osäkra och körde henne till sjukhuset, säger Jan Quicklund, travbanechef på Östersundstravet till sajten.

– Hon hade en ganska så het häst och trampade ur stigbygeln och därav fallet. Det är svårt att avgöra exakt vad som hände, men hon ska ha klarat sig bra trots allt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag