Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter olyckan: ”Det är en skandal”

Under torsdagen skedde en otäck olycka på Dannero. Foto: KANAL 75
Rikard Skoglund.

Under torsdagsförmiddagen inträffade en otäck olycka på Dannero.

Fyra ekipage var inblandade, och två hästar gick omkull. Flera kuskar flög dessutom ur sina sulkys – och det dröjde en timme innan ambulans var på plats.

– Det är tur jag inte bröt nacken för då hade jag dött innan de hade kommit på plats. Det är en skandal, säger Rikard N Skoglund till Sundsvalls Tidning. 

Det var i det andra loppet på Dannero travbanan som det läskiga inträffade. 

På upploppsrakan gick två hästar omkull, något som följdes av en kollission där fyra kuskar flög i backen. 

Bland de inblandade kunde Rikard N Skoglund och Jörgen Berglund resa sig upp snabbt för egen hand, medan Jonas Karlsson och Stefan Arvidsson blev liggande på banan.

”Medvetslös en kortare tid”

Speakern uppdaterade sedan publiken på läget, enligt Travronden:

– Jonas Karlsson och Stefan Arvidsson har transporterats med ambulans till sjukhus. Stefan har varit medvetslös en kortare tid, men återfann medvetandet. Han klagar över ryggsmärtor. Jonas klagade över bröst- och ryggsmärtor, men allt är under kontroll enligt vår läkare. Alla fyra hästar har kontrollerats och ingen av dem har några allvarligare skador, rapporterade Danneros speaker, Bert-Ola Månsson.

Kanal 75 har även de en text om olyckan. Och där kommenterar Jens Berglund det faktum att ambulanser fanns på plats först 20-30 minuter efter olyckan: 

– Vi har en läkare på plats som kunde ta hand om de skadade, säger Jens Berglund.

Stall Stefan Arvidsson berättade senare under kvällen om Arvidssons skador.

”Han har en hjärnskakning och några blödningar i kroppen men inget är brutet och inget riktigt allvarligt”, skriver man i ett inlägg på Facebook.

Ilskan: ”Som att någon måste dö”

Enligt Sundsvalls Tidning dröjde det en hel timme innan ambulans fanns på plats, något som Rikard N Skoglund är starkt kritisk till.

– Det är sjukt att vi är i en bransch där vi omsätter mycket pengar, men trots det kan inte en ambulans komma snabbare. Det är tur jag inte bröt nacken för då hade jag dött innan de hade kommit på plats. Det är en skandal, säger han till tidningen.

Skoglund menar att man måste se över säkerheten inom sporten, och befarar att en ännu värre olycka kan komma att inträffa i framtiden.

– Det känns som att någon måste dö för att det ska hända något. Det borde finnas någon sjukvård på plats, inte bara för vår skull utan även för besökarna, säger han.

2015 var han inblandad i en annan olycka – även den på Dannerotravet. Den gången överlevde inte hans häst.

– Med dessa två olyckor har jag fyllt min kvot här. Jag hade tur och klarade mig bäst av alla. Jag är fortfarande mörbultad men jag mår bra, säger Skoglund till ST.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!