Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Näsbenet är av och revbenen är brutna”

Ove A Lindqvist kastades ut ur sulkyn. Foto: ATG Live
Foto: ATG Live
Foto: ATG Live

Ove A Lindqvist fördes under tisdagskvällen till sjukhus i ambulans. 

Travkusken slängdes ut ur sulkyn på upploppet i lopp 3 på Bollnästravet och blev överkörd av hästarna bakom honom. 

Nu vårdas han på sjukhus.  

– Näsbenet är av och tio revben är brutna. Han har också smärtor i ben och axel, vilket kommer att kollas upp senare i dag, skriver Umåkers vd Robert Karlsson på Twitter.  

Ove A Lindqvist körde hästen Tåga Kongen i lopp 3 på Bollnästravet när olyckan var framme på upploppet. Lindqvist sparkades ut ur sulkyn av Tånga Kongen och de tätt in på liggande hästarna bakom ekipaget körde över travkusken.

– In på upploppet så började hans häst att slå. Han skickades ur vagnen och blev liggande på banan där bakomvarande hästar kom och blev han blev helt enkelt överkörd av dem, säger Stefan Samuelsson, travbanechef på Bollnästravet.

Ove A Lindqvist till sjukhus

Ambulans var snabbt på plats och körde Lindqvist till sjukhus där han befinner sig nu. 

– Han är vid medvetande och talbar men klagar på smärtor i buken och eventuellt revbenen, säger Stefan Samuelsson. 

Tåga Kongen kunde senare fångas in och Bollnästravets tävlingar kunde fortsätta. Ingen annan kom till skada under händelsen. 

”Räknar med en lång konvalescens” 

Under onsdagen skriver Umåkers vd Robert Karlsson på Twitter att han varit i kontakt med kusken, som bröt både revben och näsben i samband med den otäcka olyckan. 

”Jag har nyss varit i kontakt med Ove A Lindqvist. Näsbenet är av och samtliga revben är brutna. Han har också smärtor i ben och axel, vilket kommer att kollas upp senare i dag. Klokt nog räknar han med en lång konvalescens och tackar för all omtanke som visats. God bättring!”, skriver han på Twitter. 

 

Fotnot: I en tidigare version av texten stod det att alla Ove A Lindqvists revben var brutna. Robert Karlsson, vd på Umåker, har sedan dess dementerat detta och berättat att det var tio revben som gick av. 

https://twitter.com/holmas52/status/1031962216587776004

 

https://twitter.com/the1silkman/status/1032164565486845952?s=21

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!