Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otäck olycka på Bergsåker – kusk till sjukhus i ambulans

Marie Hafstad Eriksson fick föras till sjukhus.
Foto: ATG Live

Otäcka scener under onsdagskvällen på Bergsåker.

Efter en krock i fältet slungades kusken Marie Hafstad Eriksson till marken och fick föras till sjukhus med fixerad nacke.

– Hon är vid medvetande, säger reportern Patrik Fernlund i ATG Live.

Under natten fick Marie Hafstad Eriksson lämna sjukhuset, uppger Travronden. 

Det var i V86-5 på Bergsåker som olyckan var framme.

Robert Berghs ekipage Bravo Umut Rodi stannade plötsligt upp i fältet, vilket orsakade en kedjereaktion där flera hästar blev inblandade.

Allra värst gick det för Marie Hafstad Eriksson som körde Bold Silver. Hafstad Eriksson slungades ur sulkyn och slog i marken där hon blev liggandes.

Hästarna kunde fångas in, och efter en stund rapporterade ATG Live att sjukvårdspersonal hade fixerat Hafstad Erikssons nacke och att en ambulans är på väg till banan. 

– Fy tusan. Det där var en riktigt otäck olycka. Marie är vid medvetande, men hon slog i nacken ordentligt vid landningen på banan. Det såg extremt otäckt ut vid första anblicken, säger reportern Patrik Fernlund i ATG Live.

Har lämnat sjukhuset

Experten Stefan Hultman:

– Man får en klump i magen. Det är otroliga krafter. Hästarna väger 450 kilo, och du kan tänka dig hur det går om du får en sådan över dig, säger han.

Det är inte första gången Marie Hafstad Eriksson råkar illa ut. För dryga tre år sedan slungades hon ur sin sulky på Östersundstravet och fördes akut till sjukhus med ambulans där hon låg medvetslös i två dagar.

Under torsdagsnatten fick hon lämna sjukhuset, uppger Bergsåkers travbanechef Henrik Montin för Travronden.

– Vad jag hört från hennes man hittade läkarna inget allvarligt, men Marie är förstås mörbultad och har ont. Det känns ändå positivt att hon fick lämna sjukhuset. Det är bara hoppas att allt går bra, säger Henrik Montin till sajten.