Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jonas och Oscar var ett huvud från vinstrekordet

Om 5 Don Fanucci Zet vunnit V75-7 hade Jonas Forslund och Oscar Sundén blivit ensamma med sju rätt på V75
Jonas ForslundFoto: Privat

Vännerna Jonas Forslund och Oscar Sundén drog in den största V75-vinsten i landet under lördagen.  

Men det var inte långtifrån att vinsten blev betydligt större. 

– Jag tror inte man tagit in hur mycket det är ännu, säger Jonas Forslund. 

När krutröken skingrat sig var det få system kvar med alla rätt på V75 under lördagens jackpotomgång på Åbytravet. 

Mest pengar av alla drog vännerna Jonas Forslund och Oscar Sundéns system, som varje vecka lämnar in andelsspel åt Tillsammanslaget ”Elitandelar”. 

Totalt drog systemet in drygt 11 miljoner kronor. 

”Då hade väl teven rykt” 

Varje andel i systemet kostade 999 kronor – och gav nästan en miljon tillbaka per andelsköpare. 

– Det är jättekul. Det är många som köpt länge av oss som var med. Det är kul såklart. Plus att man själv fick vara med också, säger Jonas Forslund. 

Vinsten hade dock kunnat bli gigantiskt mycket större – för att inte säga rekordstor. Kort före mållinjen i den avslutande avdelningen ledde nämligen Don Fanucci Zet loppet. Hade Daniels Redéns stjärnskott vunnit hade vännerna blivit ensamma med sju rätt. Och därmed fått 77 miljoner kronor för sju rätt. 

Vinsten hade med andra ord kunnat bli cirka 66 miljoner kronor större och hade dessutom varit den största V75-vinsten någonsin. Det nuvarande rekordet ligger på 67 miljoner kronor. 

– Det var tur att man inte visste att man skulle vara ensam på Don Fanucci Zet, då hade väl tv:n rykt, säger Jonas Forslund och skrattar. 

”Mer än vad som går att ta in” 

Systemet byggdes runt en spik på Robert Berghs Island Life och ett lås i Drottning Silvias Pokal. 

– Vi satt ungefär en timme och försökte mala ihop idéerna. Jackpotspiken blev Island Life, efter Bergh var så uppåt på den. Jag ville spika Diana Zet i Drottningnings Silvias Pokal och Oscar ville spika Ganga Bae, så det blev ett lås. 

Har du funderat på vad du ska göra för pengarna? 

– Jag har inte hunnit fundera särskilt mycket på någonting. Jag tror inte man tagit in hur mycket det är ännu. Man funderar på hur mycket det hade varit om vi blev ensamma… Så blev det 11 miljoner och det är ju också lite mer än vad som går att ta in. Men nu tog vi ledningen i laget i alla fall. 

Blev det något firande i lördags?

– Det fick Oskar stå för. Min son spelade hockey, så jag skulle upp och köra bil innan 7 på lördag och söndagmorgon. Så jag firade med en iglo. Nästa helg är ledigt, då får man kanske ta en öl och grilla lite. Om man inte kommit ner på jorden med tre rätt. Vi får väl ta det på fredagen, säger han och skrattar.