Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
 Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
On Track Piraten segerdefilerar Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75On Track Piraten segerdefilerar Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
On Track Piraten segerdefilerar Foto: Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

OS-profilen: ”Jag har lite respekt för dem...”

Publicerad

On Track Piraten blev första häst att kvalificera sig för Olympiatravet. 

Kan det ha varit en Anna Lindberg-effekt? 

Den förre simhopparstjärnan fick i alla fall träffa hedershästen i Hans R Strömbergs stall. 

– Det var en skräckblandad förtjusning, berättar hon. 

 

Redan som 14-åring gjorde den förre simhopparstjärnan Anna Lindberg sitt första OS. 

Något som då slutade med final och en åttondeplats. 

Finalplatsen var starten på en framgångsrik karriär, som bland annat slutade med sex EM-guld. 

2012 la hon simdräkten på hyllan, och numera driver hon tre olika bolag. 

– Jag gör allt möjligt. Det blir lite simhoppning med en klubb i Stockholm, där jag är projektledare. Sedan gör jag en egen barnkollektion och jobbar med ledarskapsutbildningar med en del företag. Det är kul att göra så många olika saker. 

Dessutom har hon figurerat som expert i både SVT:s och Viasats OS-sändningar. 

Hur trivs du med det? 

– OS i Rio var första gången jag gjorde det själv. Det är en utmaning att kommentera simhopp som är en sån teknisk gren, och försöka få det begripligt för de som inte kan sporten. Det gäller att lägga sig på en lagom nivå. 

– Att kommentera simhopp är väldigt roligt, för där känner jag mig hemma. Sedan sänds det ju inte så ofta... Men dyker det upp igen ställer jag gärna upp. 

”Är man tävlingsmänniska så är man”

Hon har även varit med i två upplagor av Mästarnas Mästare. 

Senast i år, där hon ingick i simlaget tillsammans med Emma Igelström och Louise Karlsson. 

– Det var lite annorlunda den här gången. Senast var det mer tävlingen som var i fokus, nu var det mer socialt. Det blir en helt annan grej när man tävlar i lag. 

Men det är fortfarande viktigt att vinna? 

– Är det tävling så är det tävling, men det blir en annan grej. Det går inte att jämföra med när man hållit på med sin egen idrott. Men är man tävlingsmänniska så är man. 

Någon finalplats blev det dock inte den här gången, då "Simlaget" fick se sig utslagna av "Kraftlaget" och "Skidlaget". 

Surt? 

– Ja, det är klart att det var. 

"Väldigt fascinerande djur”

Nu är Anna Lindberg aktuell som en av olympierna som frontar årets Olympiatrav, för ett par veckor sedan fick hon träffa Hans R Strömbergs hedershäst On Track Piraten. 

Som vann den första deltävlingen på Romme. 

Hur var det? 

– Det var jättekul. Jag har egentligen ingen koll på trav, och har lite respekt för hästar. Så det var en skräckblandad förtjusning, men väldigt roligt. Det är väldigt fascinerande djur. 

Du har inget större trav-intresse? 

– Jag tycker det är roligt att titta på de gånger jag varit på plats. Men det är inte så att jag spelar själv direkt. 

Men du var på plats i söndags? 

– Ja, och det är en väldigt kul sport att se live, det är mäktigt. Sen gick det ju väldigt bra, så då var det ännu roligare. Det är ett bra sätt att representera idrotten som före detta olympier. Senast var jag ju aktiv, men det är en rolig fest. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag