Bold Eagle efter loppet. Foto: ATG Play
Bold Eagle efter loppet. Foto: ATG Play

"Örnen" slog till igen – vann Prix de France

Publicerad

Bold Eagle har gjort det igen.

Efter segern i Prix d'Ameriqué för två veckor sedan vann fenomenet nu även Prix de France.

Prix d'Ameriqué är ju Frankrikes allra mest prestigefyllda lopp, men strax därefter kommer Prix de France. På Vincennes ett par veckor senare smäller det varje år – och den här gången hade loppet en megafavorit på förhand.

Bold Eagle, som vann Prix d'Ameriqué efter en riktig kanoninsats för två veckor sedan, var spelad till låga 1,40 gånger pengarna – och stjärnan motsvarade verkligen förväntningarna.

Svensk tvåa

Bold Eagle blev hängande i tredjespår från ett ganska tufft utgångsläge en bit ut på vingen, och fick långt ifrån en lätt resa. Han kom slutligen ner i dödens efter ungefär halva loppet, och det var upplagt för duell med ledarhästen Timoko.

Timoko, i vanlig ordning med Björn Goop i sulkyn, hade alltså tagit sig till tät efter att ha fått överta av den svenska hästen Oasis Bi. Men när "kejsaren" Bold Eagle kom upp utvändigt blev det för mycket. Trots att Timoko kämpade emot på ett näst intill heoriskt sätt så gick det inte att hålla emot, och Bold Eagle vann med en säker längd.

Trea i loppet kom Voltigeur Du Myrt, som även var en av deltagarna i Elitloppet på Solvalla ifjol.

Segern för Bold Eagle var värd runt 1,7 miljoner svenska kronor, och det var hans 22:a seger av sammanlagt 25 starter i karriären så här långt.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag