Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Örnen" slog till igen – vann Prix de France

Bold Eagle efter loppet.
Foto: ATG Play

Bold Eagle har gjort det igen.

Efter segern i Prix d'Ameriqué för två veckor sedan vann fenomenet nu även Prix de France.

Prix d'Ameriqué är ju Frankrikes allra mest prestigefyllda lopp, men strax därefter kommer Prix de France. På Vincennes ett par veckor senare smäller det varje år – och den här gången hade loppet en megafavorit på förhand.

Bold Eagle, som vann Prix d'Ameriqué efter en riktig kanoninsats för två veckor sedan, var spelad till låga 1,40 gånger pengarna – och stjärnan motsvarade verkligen förväntningarna.

Svensk tvåa

Bold Eagle blev hängande i tredjespår från ett ganska tufft utgångsläge en bit ut på vingen, och fick långt ifrån en lätt resa. Han kom slutligen ner i dödens efter ungefär halva loppet, och det var upplagt för duell med ledarhästen Timoko.

Timoko, i vanlig ordning med Björn Goop i sulkyn, hade alltså tagit sig till tät efter att ha fått överta av den svenska hästen Oasis Bi. Men när "kejsaren" Bold Eagle kom upp utvändigt blev det för mycket. Trots att Timoko kämpade emot på ett näst intill heoriskt sätt så gick det inte att hålla emot, och Bold Eagle vann med en säker längd.

Trea i loppet kom Voltigeur Du Myrt, som även var en av deltagarna i Elitloppet på Solvalla ifjol.

Segern för Bold Eagle var värd runt 1,7 miljoner svenska kronor, och det var hans 22:a seger av sammanlagt 25 starter i karriären så här långt.


För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.